Grunduddannelse i økonomistyring

Grunduddannelsen i økonomistyring klæder dig på til at løse grundlæggende opgaver inden for statslig økonomistyring.

Hvem er målgruppen for grunduddannelsen?

Uddannelsen er for dig, der har været ansat i en økonomifunktion i en statslig eller statslig selvejende institution i ½-2 år, og har behov for en bred indføring i grundlæggende statslig økonomistyring. Du kan være nyuddannet eller have erfaring fra andre stillinger i den offentlige eller private sektor.

Hvad indebærer grunduddannelsen?

Grunduddannelsen består af fem moduler. Det første modul er et kick-off modul af en ½ dags varighed, hvor du møder de andre kursister og bliver introduceret til grunduddannelsen samt for trends og aktører inden for statslig økonomistyring. På de efterfølgende fire 2-dagsmoduler bliver du undervist i fire grundlæggende økonomistyringsdiscipliner: Bevilling og budgettering, controlling, datainformeret styring og forretningsrådgivning.

Herunder fremgår en oversigt indhold og de forskellige moduler.

Uddannelsen består af holdundervisning med fysisk fremmøde, hvor der vil være en blanding af oplæg, dialog, gruppediskussioner og -øvelser. Modul 2 inkluderer overnatning, faglige og sociale aktiviteter, der skal styrke netværket mellem dig og de øvrige kursister.

Du modtager et kursusbevis, når uddannelsen er gennemført.

Herunder kan du folde læringsmålene ud for hvert enkelt modul:

Moduler på grunduddannelse i økonomistyring

Grunduddannelsens læringsform

Grunduddannelsen i økonomistyring fokuserer på, at kursisterne kan omsætte læring til praksis, og lægger derfor stor vægt på træning i bedste praksis og afprøvning af så mange forskellige værktøjer som muligt.

Træningen sker i sammenspil med de andre kursister, og du vil få mulighed for at afprøve den teoretiske viden på relevante cases fra forskellige statslige institutioner eller bringe egne erfaringer i spil.

Figuren herunder illustrerer din personlige læring før, under og efter grunduddannelsen.

I ovenstående figur fremgår beskrivelser af din personlige læring før, under og efter kurset. Herunder hvilke læringsaktiviteter kurset består af, så som diskussioner i plenum, gruppearbejde og casearbejde.