Indkøb i lyset af COVID-19

Regeringen har igangsat en række initiativer omkring offentlige indkøb, der skal hjælpe de private leverandører – og dermed lønmodtagere – igennem coronakrisen. Læs om de ændrede regler og få svar på spørgsmål om, hvordan vi håndterer det offentliges kontrakter.

Offentlige indkøb i lyset af coronavirus

To mænd taler sammen på en gang

Leverandør til staten

Her finder du information om, hvordan du bliver leverandør til staten, samt hvilke udbud vi arbejder på i øjeblikket.

Indkøb i staten

Indkøber i staten

Har du brug for et overblik over de statslige aftaler, og hvordan de bruges, kan det findes her. Her er også information om, hvem der er din lokale koncernindkøber, indkøbskategorier og indkøbskaskaden.

Aftaleoversigt i statens indkøbsprogram

Uanset om du skal bruge kontorartikler, rengøring eller flyttefolk er der en statslig aftale, der dækker området. På linket herunder kan du finde en oversigt over alle de gældende aftaler i Statens Indkøbsprogram.

Læs mere om de gældende aftaler i det statslige indkøbsprogram

Har du spørgsmål til aftalerne, eller er du i tvivl om, hvordan de bruges, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 30 55 07 91 eller .

Køb af advokater

Som offentlig indkøber skal man nøje overveje sine indkøb af juridiske tjenesteydelser og sin brug af eksterne konsulenter. I Økonomistyrelsen rådgiver vi om disse indkøb, ligesom vi løbende følger statens brug af kammeradvokaten samt det statslige forbrug af konsulenter.

Læs mere om statens brug af advokatydelser.

Om indkøb i staten

”Sammen er vi bedre!”. Det er den helt grundlæggende tanke bag de mange, brede indkøbsaftaler på tværs af offentlige institutioner, som vi i Økonomistyrelsen og SKI hvert år laver. Fælles indkøbsaftaler betyder bl.a., at vi kan få bedre priser og vilkår og samtidig sikre ordentlige CSR vilkår og bæredygtighed.

Læs mere om det statslige indkøbsprogram her.

Rådgivningsenheden - Statens indkøb

Rådgivningsenheden er et tilbud til dig, der arbejder med indkøb, udbud og kontrakter i staten. Du kan få rådgivning om alle faser i en konkret kontraktindgåelse og juridisk vejledning om reglerne for indkøb og udbud. 

Du kan læse mere om Rådgivningsenheden på www.statensindkob.dk

Som ansat i staten kan du også ringe til hotlinen på tlf. 20 41 78 45 mellem kl. 9.00-16.00 på alle hverdage.

Nyheder om indkøb

Vidste du at?

På 10 år har vi indgået over 75 indkøbsaftaler på vegne af staten. Og vi er ikke i mål endnu.