Procesguider og støtteværktøjer

Procesguider og støtteværktøjer er supplementer til projektets obligatoriske styringsgrundlag og kan hjælpe projektlederen i projektgennemførelsen.

Drejebog til gevinstrealisering

Drejebogen har til formål at give projektlederen og facilitatorer af workshops en konkret 'hands-on'-guide til at arbejde med gevinster i statslige it-projekter.

Hent drejebog til gevinstrealisering (1.2)

Drejebog til styregruppekickoff

Drejebogen er et redskab til facilitering af et styregruppe-kickoffmøde. Første del er facilitators drejebog til at gennemføre mødet, mens anden del er forslag til præsentationsslides, som facilitator kan anvende til mødet.

Hent drejebog til styregruppe-kickoff (1.0)

Gevinstbeskrivelser og business case dokumentation

Værktøjet Gevinstbeskrivelser og business case dokumentation kan bruges til at beskrive projektets gevinster i detaljer og til at dokumentere datagrundlaget bag projektets business case.

Hent gevinstbeskrivelser og business case dokumentation 1.0

Nøgletalsberegner

Nøgletalsberegneren er et værktøj til udregning af projektets økonomiske hovedtal forud for udarbejdelsen af business case modellen. Nøgletalsberegneren kan understøtte beslutningen om at igangsætte projektet på baggrund af et foreløbigt investeringsrationale.

Hent nøgletalsberegner (2.1)

Produktnedbrydning

Produktnedbrydning er et værktøj til produktbaseret planlægning i projekter. Produktbaseret planlægning er den metode, der anbefales til fremstilling af planer i PRINCE2, både når opgaven består i at udarbejde en milepælsplan og en faseplan.

Hent produktnedbrydning (1.0)

Kommunikationsplan

Kommunikationsplanen er et værktøj, der bruges til at planlægge og styre kommunikationen med projektets interessenter. Planen er konkret og beskriver mål, aktiviteter, kanaler og ansvarlige for kommunikationen i projektet.

Hent kommunikationsplan (1.0)

Evaluering af leverandørsamarbejde

Skema til evaluering af leverandørsamarbejde er et værktøj, der bruges til at evaluere samarbejdet med eksterne leverandører.

Hent skema til evaluering af leverandørsamarbejde (1.0)