Installation og vedligehold - Statens Lønløsning

Information af teknisk karakter målrettet brugere, teknikere og personer, der enten anvender Statens Lønløsning, beskæftiger sig med kontroller, afstemning og anden opfølgning, hvor der anvendes løndata, eller er involveret i tekniske forhold omkring lønløsningen.

For at anvende Statens Lønløsning – SLS, skal der åbnes for firewalls hos systemleverandøren DXC og i institutionens netværk. 

Brugerkoder til SLS, HR-Løn og Webservices oprettes og vedligeholdes i Brugerstyring Løn (BSL) af institutionens brugeradministrator. Brugerkoden SKAL tilhøre en medarbejder og en mail-adresse, som er tilknyttet institutionen.

Webserviceløsningen giver mulighed for at optimere og effektivisere arbejdsgange, ved at overføre data fra lokale systemer – fx HR, tidsregistrering og andre fagsystemer - til Statens Lønløsning.

Integrationen mellem systemerne kan eksempelvis betyde, at data kun skal indtastes én gang – i det lokale system, hvorfra webservicen foretager opdatering i Statens Lønløsning.

For at understøtte kontrol, afstemning og brug af løndata i regnskabs- og økonomisystemer i tilknytning til lønkørsler leveres der, som en del af standardpakken fra Statens Lønløsning, en række uddata og udtræk.

Installation af SLS

For at bruge SLS skal systemet installeres på den enkelte pc. 

Installationspakken kan hentes på siden her Release og installation

Når du trykker på installationspakken, vil du kunne køre installationen med det samme eller gemme den til senere evt. på et fælles drev (så andre kan installere derfra). Installationspakken hentes lidt forskelligt afhængigt af browseren.

Installationen startes ved at klikke på ”SLSKlient-Loen-og-ferie-fravaer.msi” og trykke på ”Kør”, ”Next” og til sidst ”Install”.

OBS: Du kan ændre, hvor programmet placeres på pc’en, men vi anbefaler den forslåede.

Når programmet er installeret, er der oprettet et genvejs-ikon på skrivebordet, som også kan findes under ”Start (Windows-ikonet nederst til venstre)”/”Alle programmer”/”SLS”.

Bemærk: Når du har installeret sls-klienten, vil nye versioner automatisk blive hentet og installeret når du logger på.

Firewall til Statens Lønløsning - SLS

Læs nærmere om Firewall til Statens Lønløsning i nedenstående link.

Gå til Firewall til Statens Lønløsning

Data fra lokale systemer - SLS Webservice

Læs nærmere om SLS-Webservice i nedenstående link.

Gå til SLS-Webservice

Uddata og udtræk

For at understøtte kontrol, afstemning og brug af løndata i regnskabs- og økonomisystemer leveres der en række uddata og udtræk fra SLS.

Gå til Uddata og udtræk

Tilslutningsvejledninger

I tilslutningsvejledningerne er beskrevet detaljeret, hvordan du skal håndtere forskellige forløb i forbindelse med tilslutning til SLS webservice.

Gå til Tilslutningsvejledninger