Booking

Statslige institutioner er velkomne til at booke vores faciliteter. Ved booking er der nogle spørgsmål og praktiske omstændigheder, I skal tage højde for.

Hvordan kontakter du os?

Du kontakter os ved at skrive til , hvor vi vil spørge dig om nedenstående spørgsmål, så vi bedst muligt kan forberede optagelsen:

 • Hvem skal filmes (herunder hvor høj er personen cirka)
 • Hvor og hvornår
 • Hvor mange film og varighed
 • Hvem skal modtage signalet (livestream eller båndet optagelse)
 • Ønsker til format, codec, incoding, mm.
 • Ønsker til scenografi
 • Ønsker til produktion
 • Ønsker til brug af platform
 • Ønsker til brug af grafik
 • Ønsker til postproduktion
 • Hvilke retursignaler, der er forventning om

Vi vil løbende have en dialog, såfremt der skulle være ændringer i planen.

Bookinger fungerer efter ”først-til-mølle”-princip. Er der allerede booket i studiet, aftales det indbyrdes mellem jeres minister- eller ledelsessekretariater, hvem der har fortrinsret, eller om den ene aftale kan rykkes til et andet tidspunkt.

Kan vi i stedet hjælpe jer med at etablere en optagelse på jeres lokation, kan dette være en alternativ løsning.

Hvornår kan I kontakte os?

Aftaler bookes gerne så tidligt som muligt. Ved båndede optagelser bedes I kontakte os senest 3 dage før optagedagen. Ved større produktioner, som for eksempel en international konference, bedes I kontakte os senest 14 dage før optagedagen, så vi kan nå at teste forbindelsen og sikre at opsætningen opfylder jeres og modtagerens ønsker og krav.

Vi er opmærksomme på, at behov kan opstå pludseligt og tidsrammerne ikke altid kan overholdes. Vi forsøger i disse tilfælde ligeledes at hjælpe jer bedst muligt.

På dagen

På optagedagen anbefaler vi, at I senest ankommer 30-45 minutter før optagelse, så eksempelvis teleprompter kan tilpasses i format og tempo, og der er tid til at øve teksten, hvis det er nødvendigt. Er det en længere optagelse, for eksempel et heldags webinar, anbefaler vi, at I ankommer endnu tidligere.

Foregår optagelsen i jeres departement eller styrelse, vil der være behov for, at vi kan tilgå lokalet 2 timer før til klargøring af kamera, lyd og lys.

Ved en båndet optagelse med én kameravinkel vil optagelsen tilrettes umiddelbart efter. Vi ser derfor gerne, at der afsættes minimum 45-60 minutter efterfølgende, hvor vi sammen ser optagelsen igennem og evt. klipper til og leveres til jeres PC.

Hvis videoen er mere end et par timer, kan det tage længere tid.

Vi anbefaler, at man for så vidt muligt undgår tern og smalle striber på tøjet, da det skaber ”flimmer” på skærmen, når det bliver filmet. Henvend jer gerne ved spørgsmål til egnet påklædning, mv.

Værd at vide

Er der en antagelse om, at tidspunktet i kalenderen kan rykke sig, anbefaler vi, at der bookes ekstra tid i det tidsrum, der formodes optagelsen kan finde sted, så dobbeltbookinger undgås.

Skulle I blive forhindret i at overholde det bookede tidsinterval, hvor videoen skulle filmes, vil vi i første omgang forsøge at finde et nyt tidspunkt. Er dette ikke muligt, for eksempel af hensyn til øvrige bookinger, kan vi tilbyde at hjælpe med at lave optagelsen uden for studiet, for eksempel i jeres styrelse eller departement.

Er dette ikke en mulighed, forbeholder Økonomistyrelsen sig retten til at udskyde eller aflyse.