Bliv klar til det nye EU-faktureringsdirektiv med Navision Stat 9.2

31-10-2018
Digitale løsninger

Moderniseringsstyrelsen frigiver 31. oktober den samlede Navision Stat 9.2 pakke, der indeholder både ny efterspurgt funktionalitet og en stribe fejlrettelser, som gør hverdagen lettere.

Det vigtigste!

Navision Stat 9.2 implementeres som en videreførelse af statslig funktionalitet kendt fra Navision Stat 9.1 med følgende fokus på ny eller ændret funktionalitet:

  1. Mulighed for modtagelse af medarbejderdata via GIS fra det nye fællesstatslige HR-system.
  2. Mulighed for opslag via ny CVR-integration med Elastic Search, der erstatter det eksisterende CVR-opslag december 2018.
  3. Nyt sløringsværktøj til sløring eller sletning af testdata.
  4. Ny funktionalitet for understøttelse af elektroniske købsbilag afsendt fra EU via PEPPOL.

Læs mere om det samlede indhold af Navision Stat 9.2

EU-faktureringsdirektivet

Fra og med 18. april 2019 bliver det lovpligtigt for statslige myndigheder, at kunne modtage og behandle fakturaer og kreditnotaer sendt fra leverandører i EU via PEPPOL infrastrukturen. Derfor har Moderniseringsstyrelsen forberedt både INDFAK, Navision Stat og Nemhandelsregistreringsværktøjet for denne modtagelse.

Der sker dog ikke noget som helst, før der åbnes for modtagelse, og man i øvrigt har leverandører, der er parat til at afsende i det nye format. På det tidspunkt kan der åbnes i et kontrolleret forløb, et modtagende EAN nummer ad gangen.

Er du træt af at taste dine udenlandske fakturaer?

Så hvis du gerne vil slippe for taste dine udenlandske fakturaer selv, og du har en idé om at dine leverandører er klar til at sende allerede nu, er du meget velkomme til at tage fat i os, for en særskilt opsætning og med fuld support ved udviklingsteamet i Moderniseringsstyrelsen. I så fald kan der skrives direkte til Klaus Kolmos Petersen på

Selvejende institutioner

Selvejende institutioner er i den forbindelse generelt opfattet som decentrale ordregivere, hvilket betyder at tilsvarende deadline for selvejende institutioner er 18. april 2020.

Lovforslaget

Du kan læse mere om det fremsatte lovforslag på Folketingets hjemmeside.

Serviceret af Statens administration eller ej

Hvis du er kunde hos Statens Administration for levering af regnskabsmæssige ydelser, har du allerede tidligere, via den agile leveranceplan, modtaget 80 % af de ændringer som Navision  Stat 9.2 omfatter, og de sidste 20 % indlæses den 31.10.2018.

Men hvis du ikke er kunde hos Statens Administration, står du nu overfor en egen implementering af Navision Stat 9.2, som Moderniseringsstyrelsen hjælper med at planlægge for kunder der hostes hos KMD.