Moderniseringsstyrelsen: Vi står ved aftale om spisepause

22-11-2018

Moderniseringsstyrelsen står fuldstændig ved OK18-aftalen. Og vi vil også rigtig gerne finde en løsning for de få skoler, der før aftalen ikke havde betalt spisepause. Vi kan bare ikke blive enige med fagforeningerne om, hvorvidt det er en udvidelse af OK18-aftalen eller ej.

Moderniseringsstyrelsen står fuldstændig ved den aftale vi indgik ved OK18 i april måned. De 180.000 medarbejdere på statslige arbejdspladser, der før OK18 havde betalt spisepause, har fremover spisepausen sikret i overenskomsten. Det giver ro om de ansattes ret til betalt spisepause, og ingen medarbejdere har fået forringet deres vilkår.

Vi vil gerne forhandle en løsning

Nu er de faglige organisationer imidlertid blevet opmærksomme på 9 gymnasier og erhvervsskoler, hvor medarbejderne før OK18-aftalen ikke havde ret til betalt spisepause. Spørgsmålet er derfor, om de er omfattet af aftalen eller ej.

”Vi står fuldstændig ved forårets overenskomstaftale. Alle medarbejdere på de statslige arbejdspladser, der før OK18 havde betalt spisepause har det også fremover. Vi mener bare, at skolerne er en udvidelse af OK18-aftalen”, siger vicedirektør Linda Nordstrøm Nissen.

”Vi kan sagtens se udfordringen for skolerne. Derfor har vi også forsøgt at finde fælles løsninger og tilbudt fagforeningerne at udvide aftalen, så den også kommer til at gælde for de medarbejdere på skolerne, der ikke havde betalt spisepause før OK18. Det har fagforeningerne ikke været indstillet på, og så må vi have sagen prøvet ved en voldgift”, siger Linda Nordstrøm Nissen.