Single sign-on til statens it-systemer

12-03-2018
Digitale løsninger

Moderniseringsstyrelsen har indgået kontrakt med Globeteam A/S om single sign-on til de fællesstatslige administrative systemer. Løsningen etableres i løbet af 2018 og vil lette login-processen for brugerne af systemerne.

Er du træt af at skulle huske et nyt password for hvert system, du logger ind i? Som desuden skal skiftes hver tredje måned?

Moderniseringsstyrelsen har indgået kontrakt med Globeteam A/S om single sign sign-on til de fællesstatslige administrative systemer. Med single sign-on vil du som bruger ikke længere skulle indtaste brugernavn og kodeord for hvert system, men vil have direkte adgang til alle Moderniseringsstyrelsens systemer, når du logger ind på din computer. Hermed vil du som bruger opleve en mere sammenhængende systemportefølje.

Tilslutning fra 4. kvartal 2018

Løsningen bliver etableret i løbet af 2018, og de første systemer og brugere forventes at blive tilsluttet fra 4. kvartal.

I første omgang bliver følgende systemer tilsluttet single sign-on:

  • Navision Stat
  • LDV
  • IndFak
  • RejsUd
  • Campus
  • Pensab
  • Statens eRekruttering

Moderniseringsstyrelsen tilslutter flere systemer efterhånden, som de teknisk er klar til det.

Institutionens ansvar

Moderniseringsstyrelsen kontakter din institution, når den skal kobles på single sign-on-løsningen. Det er institutionens ansvar at sørge for at deres brugerregister (eksempelvis Active Directory) er konfigureret til at kommunikere med single sign-on-løsningen. Institutionens it-afdeling kan gøre dette vha. Microsoft Active Directory Federation Service (ADFS) eller lignende. I har mulighed for at købe bistand til dette fra Globeteam A/S.

Bemærk, hvis Statens It har ansvaret for driften af din institutions brugerregister, vil Statens It sørge for integrationen til single sign-on-løsningen.

Brugerne har kun adgang til Moderniseringsstyrelsens systemer via single sign-on, hvis de er brugeroprettet i systemerne. Din institution skal altså fortsat foretage brugeroprettelse og rettighedsadministration i Moderniseringsstyrelsens systemer.

Vil du vide mere?

Læs mere om single sign-on og følg med i projektets fremdrift