Tillid til den offentlige forvaltning på tapetet

07-06-2018

Den 6. – 8. juni 2018 deltager to repræsentanter fra Moderniseringsstyrelsen i en arbejdsgruppe under Europarådet, som arbejder med temaet ”Public Ethics”.

Rikke Marie Rud og Jesper Schaumburg Müller fra Moderniseringsstyrelsen fortæller en arbejdsgruppe under Europarådet med repræsentanter fra en række Europæiske lande om Danmarks håndtering af adfærd i den offentlige sektor.

Arbejdsgruppen under Europarådet består af repræsentanter fra Danmark, Finland, Grækenland, Storbritannien, Belgien, Georgien, Bulgarien og Italien. Temaet for arbejdsgruppen er ”Public Ethics”, og omhandler antikorruption og deltagerlandenes initiativer for at sikre tillid til den offentlige sektor.

God adfærd i det offentlige og Kodeks VII i et internationalt perspektiv

Danmark får hvert år en høj placering i Transparency International’s korruptionsindeks, hvilket betyder, at Danmark generelt opfattes som meget lidt korrupt. Moderniseringsstyrelsen er derfor blevet bedt om at præsentere vejledningen om god adfærd i det offentlige og Kodex VII - 7 centrale pligter.

Begge vejledninger handler om offentligt ansattes adfærd på arbejdspladsen, og er begge et led i styrelsens fokus på at fremme og bevare den store tillid til offentligt ansatte.

Læs mere

Læs vejledning til God adfærd i det offentlige

Læs Kodex VII - 7 centrale pligter