LDV 3.0 – Ny frontend til ledelsesinformation

31-01-2018
Digitale løsninger

Med version 3.0 af det lokale datavarehus hjælper Moderniseringsstyrelsen statens institutioner på forkant med udviklingen.

I Moderniseringsstyrelsen udbyder vi det lokale datavarehus: LDV. Det samler og udstiller institutionernes data fra alle de administrative systemer som Moderniseringsstyrelsen udbyder. LDV er platformen for ledelsesinformation til brug i de enkelte institutioner. 

Vi har nu frigivet LDV 3.0, der byder på en helt ny frontend for rapportering og analyse. Opgraderingen af LDV åbner for nye muligheder, som er med til at sikre, at alle institutioner kan være på forkant med udviklingen og de behov for avancerede dataanalyser, der er i staten.

Det kan LDV 3.0

LDV 3.0 anvender SQL server 2017 i Enterprise version. Det betyder, at der er fuld understøttelse for blandt andet Power BI. Sammen med SQL server 2017 er der også opsat Machine Learning (R- service), der kan anvendes til avancerede analyser af store datasæt.

Power BI giver de statslige institutioner mulighed for at designe og udarbejde egne rapporter og analyser, der både indeholder LDV data og data fra andre kilder. Power BI er et avanceret analyseværktøj, som gør det muligt at visualisere  data. Power BI består både af en udviklings desktopklient og en webgrænseflade til visning af analyser og rapporter.

For eksempel kan statens institutioner bruge Power BI til at samle ledelsesinformation til alle ledere i institutionen. For institutioner der er på SIT’s platform er det enkelt at give mange adgang til Power BI i LDV, da brugerne automatisk bliver logget på servicen.

Data i LDV

Alle, der enten anvender LDV eller er på SIT’s platform, har i dag adgang til Power BI desktop, hvor det er muligt at sammensætte følgende data i LDV:

  • Navision Stat 7.x og 9.0
  • Statens Lønsystem
  • IndFak 2
  • RejsUd 1 og 2
  • SKS - (Nummerstruktur)

LDV 3.0 har følgende adgangsmuligheder:

  • Reporting Services
  • Power BI (kuber og SQL database)
  • Excel (kuber)
  • Mobile Reports

Implementering af LDV 3.0

Vi har udarbejdet en plan for implementeringen af LDV for de institutioner som bliver driftafviklet hos Statens It og KMD.

Læs mere og find implementeringsplanen her

Institutioner som selv driftsafvikler LDV, skal selv foretage opgraderingen.

Find opgraderingsvejledninger her 

Læs mere 

Læs mere om LDV og hvilke muligheder der er