God adfærd i det offentlige - hvad er det?

15-12-2017

En revideret vejledning om god adfærd i det offentlige er nu udgivet

I 2007 udgav den daværende Personalestyrelse, KL og Danske Regioner en vejledning om god adfærd i det offentlige. En arbejdsgruppe bestående af regeringen, KL og Danske Regioner har revideret vejledningen, som kan hentes her. Vejledningen vil i løbet af næste uge kunne bestilles hos Rosendahls boghandel.

God adfærd i det offentlige handler om offentligt ansattes adfærd og behandler emner som fx gavemodtagelse, ytringsfrihed og instruktionsbeføjelse. Den beskriver blandt andet god adfærd i det offentlige igennem en række eksempler.
Formålet med vejledningen er både at udbrede kendskabet til og skabe klarhed over de regler, der gælder for offentligt ansatte. Vejledningens målgruppe er de godt 800.000 offentligt ansatte i Kommuner, Regioner og Staten. Vejledningen kan anvendes af både de ansatte, ledere, faglige organisationer og private interessenter.

”Jeg er meget tilfreds med den vejledning, vi nu har udgivet. Jeg håber på, at den kan bidrage til, at alle offentligt ansatte ved, hvilke overordnede regler og principper, der gælder i deres stilling. Jeg håber også, at vejledningen kan bidrage til en åbenhed på de mange forskellige offentlige arbejdspladser, hvor en god dialog mellem ledelse og medarbejdere er alfa omega” siger direktør for Moderniseringsstyrelsen, Poul Taankvist.