Boost jeres onboarding: Lær arbejdspladsen bedre at kende gennem nye medarbejderes øjne

26-09-2024
Digitale løsninger

Vidste du, at jeres onboarding-program ikke kun hjælper nye medarbejdere godt fra start, men også kan give værdifuld indsigt i jeres institution? Ved at vende processen på hovedet kan onboarding være en mulighed for at lære mere om arbejdspladsen – set fra de nye medarbejderes perspektiv.

Sådan skaber onboarding værdi i begge retninger

Nye medarbejdere ser ofte virksomheden med friske øjne og opdager ting, som erfarne kolleger måske overser. Ved at opfordre dem til at stille spørgsmål og dele deres observationer, kan I få uvurderlig feedback om både arbejdskultur og interne processer. Dette kan føre til forbedringer, der styrker jeres samlede performance.

Her er nogle spørgsmål, I kan stille de nye medarbejdere:

  • Hvilke aspekter af arbejdspladsen undrer du dig over som ny?
  • Er der processer, der virker forvirrende, overflødigt komplicerede eller ineffektive?
  • Hvordan oplever du den interne kommunikation? Er informationen let at finde?
  • Hvordan fungerer samarbejdet mellem afdelinger og teams?
  • Var der noget særligt nyttigt eller overflødigt i onboarding-processen?

Gør feedback til en del af jeres onboarding med en evaluering i Campus

For at udnytte denne læringsmulighed kan I opsætte en evaluering i Campus, som sendes eksempelvis 10 dage efter opstart. På den måde får I feedback, mens medarbejderne stadig ser på virksomheden med friske øjne. Data fra evalueringen gør det muligt at følge systematisk op på deres input og forbedre onboardingprocessen fremadrettet.

Har I spørgsmål eller brug for hjælp til opsætning af onboarding eller evalueringer? Kontakt os via serviceportalen – vi står klar til at hjælpe.