Regeringen tilslutter sig Net Zero Government Initiative

30-08-2024
Indkøb

Regeringen har forpligtet sig til at opnå nettonul-udledning fra statslige aktiviteter senest i 2050. Næste skridt er, at der skal udarbejdes en køreplan for, hvordan målet nås.

Nationale regeringer er ofte de største arbejdsgivere, elforbrugere, ejere af køretøjsflåder, ejendomsholdere samt købere af varer og tjenesteydelser i deres lande. Staten kan derfor spille en nøglerolle i efterspørgslen på grønne varer og løsninger og i at fremskynde grønne, nationale tiltag.

Derfor har regeringen tilsluttet Danmark det amerikanske Net Zero Government Initiative. Det betyder, at staten forpligter sig til at opnå nettonul-udledning fra statslige aktiviteter senest i 2050. Målsætningen er i tråd med regeringens ambition om at nedbringe klimaaftrykket af det offentlige indkøb, som netop udgør en væsentlig del af de statslige aktiviteter.

Regeringen har allerede igangsat initiativer, der skal understøtte, at klimaaftrykket af statslige aktiviteter nedbringes. I 2023 lancerede regeringen Charter for godt og grønt indkøb, som skal understøtte gode og grønne indkøb i staten og bidrage til, at klimaaftrykket af statslige indkøb nedbringes.
Næste skridt er at udarbejde en køreplan for, hvordan nettonul-målsætningen kan opfyldes, i et samarbejde mellem relevante ministerier.