Erstatningen for RejsUd er rykket tættere på

28-08-2024

Efteråret bliver brugt til at vurdere og brugerteste tilbud.

Økonomistyrelsen har modtaget tilbud på den nye standardløsning, som skal erstatte RejsUd. RejsUd er den fællesstatslige løsning, som anvendes til rejseafregning og udlæg. 

Medio maj 2024 annoncerede Økonomistyrelsen genudbuddet for RejsUd, og inden sommerferien blev to leverandører prækvalificerede til at afgive tilbud senest ultimo august.

Et pejlemærke er enkle og brugervenlige arbejdsprocesser

Teamleder Kamilla Ekholdt Gregers, som varetager genudbuddet af RejsUd, siger:

”Økonomistyrelsen er spændte på at evaluere indkomne tilbud og se, om vi får indfriet vores krav og forventninger. I vurderingen vil vi have et stærkt fokus på at sikre enkle og brugervenlige arbejdsprocesser i håndteringen af rejseafregninger og udlæg.”

Brugerne skal teste tilbudsgivers løsning

Økonomistyrelsen vægter brugertest af mulige løsninger højt i den samlede vurdering. Testene vil omfatte udvalgte dele af de løsninger, som bliver testet.

Testbrugere er udvalgt efter repræsentativitet

RejsUd-brugerne har vist en overvældede interesse for at teste en kommende ny løsning. Derfor har Økonomistyrelsen udvalgt testbrugere, der sikrer en god repræsentation ift. deres anvendelse af løsningen.

Valg af testbrugere sker bl.a. med afsæt i, at en stor del af RejsUd’s mange brugere kun anvender løsningen enkelte gange om året. Derfor skal det være enkelt og nemt at bruge den. For administratorer vil fokus i brugertesten være på brugeroprettelse samt administration af roller og rettigheder.

Økonomistyrelsen går efter en standardløsning

Der er indlysende fordele ved at anskaffe en standardløsning, fordi statens brugerne dermed får en afprøvet løsning, som allerede er på markedet og i anvendelse. Til gengæld vil Økonomistyrelsen kun have begrænsede muligheder for at videreudvikle løsningen.

Økonomistyrelsen forventer at indgå kontrakt med en ny leverandør i starten af 2025.