”Statens Digitale Indkøb” er navnet på statens kommende indkøbsløsning

15-11-2022
Digitale løsninger Indkøb

Statslige indkøb skal være mere digitale. Økonomistyrelsen er på vej med en ny digital løsning, som understøtter hele indkøbsprocessen og erstatter den nuværende løsning, IndFak.

De statslige indkøb skal være mere digitale, fordi øget digitalisering gør det nemmere for statens arbejdspladser at købe både bedre og grønnere ind.

Bedre i den forstand at statens indkøb kan gøres billigere via fælles indkøbsaftaler og samtidig kan håndteres nemmere. Og på sigt også grønnere, når staten aktivt bidrager til at købe varer, der medvirker til en lavere miljøbelastning. ”På den måde sætter navnet til vores nye løsning retning for statens indkøb i fremtiden”, fortæller Kamilla Ekholdt Gregers, teamleder i Kontor for Økonomisystemer.

Ny samlet digital løsning for hele indkøbsprocessen

Statens Digitale Indkøb kommer til at understøtte hele indkøbsprocessen fra start til slut.

Den nuværende indkøbsløsning, IndFak, tilbyder allerede både en indkøbs- og fakturahåndteringsløsning. Som noget nyt kommer Statens Digitale Indkøb også til at indeholde et kontraktstyringsmodul, som vil gøre det muligt at få overblik over kontrakter og følge op på compliance. Kontraktmodulet digitaliserer kontraktstyringsprocessen og giver for eksempel mulighed for notifikationer, når der opnås milepæle på kontrakten, eller når en aftale nærmer sig udløb.

Kamilla Ekholdt Gregers siger afsluttende:

Med en samlet og mere brugervenlig løsning får statens indkøbere et rigtig godt værktøj til at varetage indkøb. I samarbejde med Statens Indkøb og Økonomistyrelsens implementeringsteam arbejder vi for, at brugerne kommer godt i gang, så de kan få det fulde udbytte af den nye løsning.

Statens Digitale Indkøb forventes at blive pilottestet efter sommerferien i 2023 og efterfølgende rullet ud i sidste kvartal af 2023 og i 2024.

Mere info

Du kan løbende følge med i planlægning, test og udrulning af den nye løsning på Økonomistyrelsens hjemmeside.

Læs mere under Digitale services på vej > Genudbud af IndFak