Økonomistyrelsen skal have ny direktør

08-04-2021
Økonomi Indkøb Digitale løsninger

Direktør Poul Taankvist fratræder, da han har fået nyt job som direktør for Vurderingsstyrelsen i Skatteministeriet.

Departementschef Peter Stensgaard Mørch udtaler: 

Poul har i sin tid som direktør for først Moderniseringsstyrelsen og siden Økonomistyrelsen spillet en stor rolle i at styrelsen, sammen med de mange dygtige medarbejdere, hver dag bidrager til at de statslige arbejdspladser er veldrevne og har de bedste forudsætninger for at lykkes med kerneopgaven. Jeg vil gerne takke Poul for hans store indsats og ønsker ham stort tillykke med den nye stilling.

Økonomistyrelsen skal nu finde en ny direktør til at lede arbejdet med at sikre, at de statslige arbejdspladser er veldrevne og har en enkel og værdiskabende styring samt drift og udvikling af fællesstatslige systemer på økonomi- og personaleområdet, som benyttes af mere end 400 statslige og selvejende institutioner.

Sammen med Økonomistyrelsens ledelse og medarbejdere skal styrelsesdirektøren blandt andet bidrage til arbejdet med omstilling af det offentlige indkøb i en grønnere retning samt fuld implementering af den fælles statslige analyseenhed, som skal bidrage med analyseopgaver på tværs af staten.

Stillingen som styrelsesdirektør vil blive slået op snarest.