Stadig flere bruger Statens Benchmarkdatabase

06-07-2020
Økonomi Indkøb

Flere og flere statslige institutioner bruger Statens Benchmarkdatabase til at sammenligne sig med andre – fx når det handler om at udarbejde præcise budgetter. Økonomistyrelsen udvikler hele tiden databasen, så de mange data bliver mere tilgængelige og lettere at anvende.

""

I Statens Benchmarkdatabase kan vores kollegaer i de statslige institutioner få adgang til data, der gør det muligt at sammenligne deres egen institution med andre ud fra 27 forskellige nøgletal.

Nøgletallene opdateres hvert kvartal og viser eksempelvis, hvor god man er til at overholde indkøbsaftaler, hvor præcise ens budgetter har været, eller hvad gennemsnitslønnen er for bestemte medarbejdergrupper.

Kontorchef i Økonomistyrelsen, Frederik Lindgren Greisen:

Vi oplever, at flere og flere institutioner kan se en værdi i at benytte Statens Benchmarkdatabase, og aktivitetsniveauet er steget med over 18 pct. fra 2018 til 2019.

Benchmarkdatabasen kan eksempelvis være et godt værktøj for ledelsen i en statslig institution, når de vil sammenligne sig med andre for at se, hvor de med fordel kan gøre tingene smartere. Nogle af de mest anvendte nøgletal er dem, der handler om, hvor præcise statens institutioner er i deres økonomiske prognoser.

Her kan du læse mere om Statens Benchmarkdatabase

Fokus på let adgang til data

Økonomistyrelsen udvikler løbende Statens Benchmarkdatabase på baggrund af brugernes efterspørgsel. I begyndelsen af 2020 gennemførte styrelsen en brugerundersøgelse for at gøre databasen endnu bedre.

Frederik Lindgren Greisen:

Et af ønskerne var nemmere adgang til data. Derfor har vi igangsat et arbejde med at udstille nøgletallene i det mere brugervenlige datavisualiseringsværktøj Power BI, så nøgletallene bliver endnu mere tilgængelige og lettere at arbejde med.

Læs mere om rapporteringsværktøjet Power BI her

Fakta: Sådan får du brugeradgang til Statens Benchmarkdatabase

Ansatte i statens institutioner kan få adgang til Statens Benchmarkdatabase. For at få adgang til databasen skal du kontakte din lokale brugeradministrator. 

Du finder listen over lokale brugeradministratorer her

Hvis du har gode ideer til forbedringer af databasen eller ønsker hjælp, kan du kontakte Økonomistyrelsens her: