Få styr på opgaver og deadlines med den rigtige tavlestyring

09-01-2020
Økonomi

Nu kan du få inspiration til, hvordan din institution kan komme godt i gang med at bruge tavler som et værktøj til at styre driften. Vi har samlet over 40 eksempler fra hele staten på, hvordan tavlestyring gør det lettere at få overblik over sager, projekter, ressourcer, sagsbehandlings-tider og meget mere. Skattestyrelsen er en af de institutioner, der på kort tid har skabt synlige resultater.

""

De fleste institutioner kender til udfordringerne med at bevare overblikket over opgaver og deadlines i en travl hverdag - og sikre, at både ledere og medarbejdere får prioriteret rigtigt.

Det kan fx være svært at nå mål til tiden, nogle medarbejdere arbejder måske for meget, eller der er for mange ad-hoc opgaver.

Her kan forskellige typer af fysisk og visuel tavlestyring være et godt værktøj til at skabe overblik, følge op på mål og udvikle måden at løse opgaverne på. Og det er der faktisk mange institutioner i staten, der i dag har succes med. 

Derfor har vi i Moderniseringsstyrelsen samlet hele 40 eksempler på tavlestyring, fra blandt andre Skatteministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet og Finansministeriet, som viser, at der er mange måder at bruge tavlestyring på.

Tavlerne skal passe til de lokale behov

Der er nemlig ikke én opskrift på den perfekte styringstavle. Indhold, udseende og de møder, der skal være omkring styringstavlerne, kan være forskellige alt afhængig af opgaver og formål. I Skattestyrelsens straffesagsenhed har tavlestyringen bl.a. medvirket til øget fokus på optimerede sagsforløb.

Underdirektør for Jura, Proces og videndeling i Skattestyrelsen, Henriette Lemvigh:

Både medarbejdere og ledere i straffesagsenheden oplever, at styringstavlerne gør en positiv forskel og skaber god energi omkring den måde, vi styrer og organiserer vores sagsbehandling på. Vi har fået et øget fokus på, at god sagsbehandling ikke blot er faglighed, men også en god og effektiv proces.

Eksemplet fra Skattestyrelsen og et andet eksempel fra Lægemiddelstyrelsen er med i inspirationsmaterialet, der også giver gode råd til, hvordan man konkret kommer i gang med at bruge tavler, og hvilke overvejelser man skal gøre sig, før tavlerne bliver hængt op og taget i brug.

Du kan finde introduktion til tavlestyring og vores casesamling 'Driftstyring med tavler - Inspirationsmateriale' her på modst.dk.

Her kan du også læse mere om, hvordan du får en enkel og værdiskabende styring.