I Økonomistyrelsens systemcenter er vi over 100 it-medarbejdere, der hver dag er optagede af at drifte og udvikle 18 store it-systemer, der kan gøre økonomistyring, HR, kompetenceudvikling og ledelse lettere for 100.000 brugere i staten.
”Det attraktive for mig ved at arbejde som it-konsulent i Økonomistyrelsen er, at vi blandt andet udvikler på de helt store økonomisystemer i staten, der bidrager med data til finansloven og statsregnskabet. Vi arbejder med nogle ret spændende teknologier, som fx handler om cloudbaserede løsninger, robotter og kunstig intelligens. Det hele foregår i teams, hvor der ofte er fede ping-pongs, når vi idé-udvikler på løsninger.”
Sådan siger Rasmus Wehlast Engelbrecht. Han er en af de over 100 it-medarbejdere, der arbejder i Økonomistyrelsens Center for Systemer. Her er alle 130 medarbejdere på forskelig vis engageret i at drifte og udvikle hele 18 forskellige it-systemer, der gør hverdagen lettere for 100.000 brugere i staten.
Vicedirektør for Center for Systemer, Simon Schulian:
Vores ambition er, at vores it-løsninger altid skal gøre det nemt og sikkert at arbejde digitalt med økonomi, HR, digital læring, ledelse og styring i staten. Derfor har vores medarbejdere hele tiden fokus på at udvikle it-systemer med brug af nye teknologier, der er godt integreret i hinanden, så ledere og medarbejdere har let adgang til kompatible værktøjer og en masse anvendelige data. Og så er vi hele tiden fokuserede på, at vores systemer skal have en ekstra høj driftssikkerhed og beskytte både brugernes og statens data.
I Center for Systemer arbejder medarbejderne i små specialiserede teams, hvor alle er afhængige af hinandens viden, når opgaver og it-projekter skal koordineres på tværs af styrelsen og med samarbejdspartnere i over 400 institutioner og en række private it-leverandører.
Vicedirektør Simon Schulian:
Vi kører aldrig bare afsted med et nyt økonomisystem eller andre digitale løsninger uden, at det er godt gennemtestet af vores it-folk, og vores interessenter er blevet taget med i alle faser – fra den første markedsdialog med leverandøren til den endelige implementering ude hos brugeren. Målet for os er, at medarbejderne i staten oplever, at de har de rigtige og mest relevante it-værktøjer til rådighed, der gør arbejdet med kerneopgaven lettere.