Sygefraværet i staten er faldet for andet år i træk

21-03-2018

Det statslige sygefravær faldt fra 8,4 gennemsnitlige sygefraværsdage pr. årsværk i 2016 til 8,3 gennemsnitlige sygefraværsdage pr. årsværk i 2017.

Opgørelsen viser alle de statslige arbejdspladser, der inddaterer i ISOLA svarende til godt 146.000 årsværk. Et fald på 0,1 i forhold til sidste år betyder derfor, at statens medarbejdere var på arbejde over 14.600 dage mere i 2017 end i 2016. Det er 2. år i træk, at sygefraværet i staten falder, da sygefraværet faldt fra 8,7 til 8,4 gennemsnitlige sygefraværsdage pr. årsværk fra 2015 til 2016.

”Faldet i statens sygefravær er positivt – både for den enkelte, der er mindre syg, og for arbejdspladsen, der har medarbejderen mere til rådighed”, siger Maja Maar Outzen, kontorchef i Moderniseringsstyrelsens kontor for Arbejdsmiljø, Samarbejde og Kompetenceudvikling.

Fokus på at nedbringe sygefravær

På modst.dk findes sygefraværsstatistikker, som kan bruges til at sammenligne arbejdspladsernes sygefravær med lignende statslige institutioner og med statens samlede sygefravær. Derudover findes der bl.a. inspiration til tiltag for at nedbringe sygefraværet og cases fra Statens IT og Erhvervsakademi Sjælland, der beskriver deres initiativer for at mindske sygefraværet på arbejdspladsen.

Se sygefraværsstatistikkerne og inspirationen til håndtering og forebyggelse af sygefravær

Maja Maar Outzen mener, at det er vigtigt at have fokus på sygefraværet i staten: ”Borgerne har naturligt forventninger til det offentlige, og en mindskelse af sygefraværet frigør tid til at løse kerneopgaven.”