Reducér antallet af klik og kom hurtigere rundt i Navision Stat

14-06-2024
Digitale løsninger

Ved hjælp af nogle få tips kan du hurtigere og nemmere løse dine daglige opgaver.

Mange er glade for at arbejde i statens økonomi- og regnskabsløsning, Navision Stat. Det hindrer ikke, at nogle brugere ind imellem oplever tilbagevendende udfordringer med udvalgte opgaver.

Fra brugertilfredshedsundersøgelser og interviews ved vi, at især de mange klik og til tider forlængede reaktionstider kan skabe udfordringer i det daglige arbejde.

Systemmæssigt har vi begrænsede muligheder for helt at fikse disse udfordringer i Navision Stat. Til gengæld tilbyder løsningen nogle muligheder, som mange vil kunne drage fordel af at bruge.

Lav din egen personlige tilpasning

Vidste du for eksempel, at du kan tilpasse din startside i Navision Stat og dermed både få et bedre overblik og færre klik, når du linker direkte til de opgavekøer, du anvender mest?

En hjælp kan også være at gemme din visning af lister og dermed begrænse antallet af klik.

Forkort reaktionstiden

Der er flere måder at mindske reaktionstiden, når du arbejder i Navision Stat. Et af de områder, der kan være ramt af forlængede reaktionstider, er træk af rapporter, som for mange er en del af det daglige arbejde.

Fra interviews ved vi, at mange anvender Navision Stats standardrapporter. Standardrapporterne trækker på store mængder af data, hvilket kan resultere i forlænget reaktionstid. Et godt råd er at indføje ekstra visningsfiltre, da disse kan reducere ventetiden markant.

Find din nye yndlingsgenvejstast

Hvis du er generet af mange klik i dit daglige arbejde, kan du med fordel benytte genvejstaster, der bringer dig direkte i mål.

På Økonomistyrelsens hjemmeside finder du en omfattende liste over genvejstaster. Et råd kan være at finde et par nye genvejstaster og gå i gang med at bruge dem i dit daglige arbejde. Når du har lært dig dem, kan du efterhånden udvide med flere. Hvis man er god til at bruge genvejstaster, får man både en hurtigere arbejdsgang, og man aflaster ”muse-armen”.

Alle tips er samlet på oes.dk

Under Navision Stat Vejledning har vi samlet tips til, hvordan du kan løse dine opgaver med færre klik og optimere reaktionstiden i løsningen.

Find flere tips til færre klik og bedre performance på oes.dk