Et skridt videre mod fremtidens digitale indkøb

15-06-2023
Digitale løsninger

Med fire nye features tager vi forskud på Statens Digitale Indkøb, som fra 2024 erstatter IndFak.

Tirsdag den 20. juni 2023 åbner IndFak for ny funktionalitet, som gør arbejdet med indkøb lettere.

De nye funktioner er egentlig udviklet til Statens Digitale Indkøb af vores leverandør, Mercell. Men da Mercell samtidig er leverandør til en del af IndFak-løsningen, har de valgt at frigive de nye features nu.

Varemodtagelse i ordreoversigten

I ordremodulet bliver det muligt at varemodtage, lukke eller genåbne en ordre direkte i ordreoversigten. Det gør arbejdsgangen hurtigere og nemmere.

Aktivitetsnotifikationer

IndFak har fået en ny standardfunktion i indkøbs- og administrationsmodulet. Her kan man vælge, om brugerne i en organisation skal modtage en samlet advisering pr. dag, uge eller måned, der indeholder alle relevante aktiviteter, den pågældende bruger skal forholde sig til.

Denne funktion kan både sættes op af en administrator på organisationsniveau under fanen “Organisationer” i Administrationsmodulet eller af brugeren selv i “Min profil”.

Auto-godkendelse af kataloger

I IndFak’s indkøbsmodul er det nu muligt automatisk at godkende kataloger på baggrund af regler, den indholdsansvarlige selv definerer. Under fanen ”Autogodkendelse” kan man se en liste over de auto-godkendelsesregler, man allerede har oprettet, ligesom man har mulighed for at tilføje nye regler.

Dataadministration: Upload af data med Excel

Det er nu muligt at uploade data via Excel i dataadministrationen. Det er særlig smart, når store mængder data skal overføres, f.eks. i forbindelse med ressortændringer, ændringer af brugerrettigheder mm.

Teamleder for IndFak-teamet, Kamilla Ekholdt Gregers, siger:

Det er dejligt, at brugerne af IndFak allerede nu får gavn af nogle af de nye funktioner, som kommer til at indgå i Statens Digitale Indkøb. Jeg tror, kendskabet kan være med til at lette overgangen, når vi fra foråret 2024 går i gang med at tage Statens Digitale Indkøb i brug.

Vejledninger findes på oes.dk

Du kan læse mere om de nye features i de tilhørende vejledninger på Økonomistyrelsens hjemmeside