Charter for godt og grønt indkøb skal bidrage til lavere klimaaftryk

28-04-2023
Økonomi Indkøb

Økonomistyrelsen offentliggør i dag Charter for godt og grønt indkøb. Charteret indeholder en række fælles standarder for indkøb i staten, der skal understøtte professionelle og grønne statslige indkøb.

Det netop offentliggjorte Charter for godt og grønt indkøb fastlægger en række fælles kvalitetsstandarder for professionelt indkøb i staten, der styrker statens indkøb, understøtter arbejdet med at gøre de statslige indkøb grønnere og bidrager til at realisere regeringens ambition om at nedbringe klimaaftrykket af de offentlige indkøb.

Thomas Stoltenberg-Gloy, vicedirektør i Økonomistyrelsen, siger:

”Vi skal være endnu bedre til at købe ind i staten, når vi skal købe grønt ind. Vi er derfor rigtig glade for, at vi i dag kan præsentere charteret, der vil skabe et godt fælles grundlag for at arbejde endnu mere strategisk med vores indkøb, så vi bl.a. kan bidrage til at realisere regeringens ambition om at nedbringe klimaaftrykket af de offentlige indkøb.”

Charter for godt og grønt indkøb er nu offentliggjort og træder formelt i kraft ved en revidering af Cirkulære om indkøb i staten, når finansloven for 2023 er vedtaget.

Charteret kan findes her