Navision Stat 11.0 er genopbygget på ny platform

06-10-2022
Digitale løsninger

Med frigivelse af NS11.0 den 31. oktober 2022 får Navision Stat et væsentlig stærkere fundament, mens den statslige funktionalitet videreføres og udbygges.

Huse illustrerer overgang fra NS9.9 til NS11.0

Opgraderingen til NS11.0 betyder, at alle statslige funktionalitetsområder flyttes fra Microsofts standardversion Dynamics NAV 2016™ til Dynamics NAV 2018™. Det forlænger supporten på standardfunktionalitet hos Microsoft og forbereder for implementering af en løsere kobling mellem funktionalitet udviklet ved hhv. Microsoft og Økonomistyrelsen.

Opgraderingen indeholder primært ændringer på ”indersiden” af løsningen, mens brugergrænsefladen og integrationer - heldigvis - videreføres uændret fra NS9.9.

Der er dog flere nyheder i løsningen, som man godt kan glæde sig til. Vi har her valgt at gengive et lille udpluk af de umiddelbart mere synlige nyheder i NS11.0.

Ny version af betalings- og opkrævningsmodulerne

Ved overgangen til NS11.0 opgraderes de moduler, der håndterer udbetalinger via Danske Bank og tilsvarende opkrævninger via NETS. Det sikrer en tidsvarende og supporteret funktionalitet på områderne uden at gå på kompromis med de kendte arbejdsprocesser fra NS9.9 og styrker samtidig den underliggende driftsstabilitet.

Personlige notifikationer

Du får mulighed for selv at vælge, om du ønsker info-beskeder i forbindelse med gennemførelsen af en arbejdsproces. Du kan fx vælge at få en notifikation, hvis du er ved at oprette et dokument med et eksternt bilagsnummer, der allerede er anvendt.

Handlinger grånes, hvis du ikke har rettigheder

Som noget nyt grånes handlinger i handlingsbåndet, som du ikke har adgang til. Dermed undgår du at blive præsenteret for en rettighedsfejl, som på tidligere versioner.
I NS11.0 kan du opleve, at flere handlinger, som du normalt ikke har adgang til, er synlige men ikke aktive i handlingsbåndet. På den måde fastholder du over-blikket over funktionalitetsmulighederne, mens du samtidigt er beskyttet af dine tildelte rettigheder.

Rapporter med flere muligheder for filtrering

For en lang række rapporter får du nu mulighed for at gemme flere forskellige rapportindstillinger. På den måde bliver det nemmere at skifte mellem dine mest anvendte filtreringer, når du genererer en given rapport.

Mouse-over tooltips i stedet for hjælpetekster

Som noget nyt indføres mouse-over tooltips i stedet for de klassiske felthjælpetekster, som tidligere blev tilgået via F1. Det betyder, at du umiddelbart præsenteres for hjælpen, der hvor du mangler den.


Eksempel på tooltip i Navision Stat.

Ny sortering i overskrifter

I flere oversigter vil de nyeste poster nu blive præsenteret øverst som standard. Denne ændring er foretaget for at give dig hurtigere adgang til aktuel og relevant data. Det gælder fx oversigterne Udstedte Rykkere, Udstedte Kontoudtog og Udgående Faktura og Kreditnota.

Mere info

Du kan læse mere om alle ændringerne i release-dokumentet ’Nyt i Navision Stat 11.0’, der frigives med NS11.0 den 31. oktober.