Gør det nemt – brug RejsUd Appen

07-06-2022
Digitale løsninger

Download RejsUd Appen og brug den, både når I opretter og godkender afregninger. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

RejsUd har omkring 90.000 brugere – og en stor del af dem benytter kun løsningen få gange om året.

Fra brugertilfredshedsundersøgelser ved vi, at især de brugere, som sjældent benytter løsningen, oplever, at RejsUd kan være besværlig at anvende. Nogle brugere oplever bl.a., at løsningen har en ulogisk opbygning og kræver mange klik, når de opretter en afregning.

Anvend RejsUd via app i stedet for pc

Vi opfordrer institutioner, der anvender RejsUd, til at gøre en ekstra indsats for, at deres medarbejdere downloader og benytter RejsUd appen i forbindelse med afregning af rejse og/eller udlæg.

Appen tilbyder en mere brugervenlig løsning, som både kan spare tid og forebygge fejl. I skrivende stund har appen omkring 2000 brugere. Vi håber, at langt flere af RejsUd’s brugere kan få fornøjelse af at benytte appen.

Kom godt i gang

RejsUd Appen kan hurtigt downloades på arbejdsmobilen. Når appen er installeret på telefonen, skal den af sikkerhedsårsager autoriseres via en QR-kode. Autorisationen sker i få trin og skal kun gennemføres en enkelt gang, inden appen tages i brug.

Det er nemt at oprette en afregning i appen:

  1. Tag et foto af din kvittering
  2. Opret og udfyld afregningen
  3. Send afregningen til godkendelse

Den eneste information, brugeren skal vide på forhånd, er, hvordan udgiften skal konteres. Og det gælder jo uanset, om afregningen oprettes via app eller pc.

Appen kan også nemt anvendes til at godkende afregninger med. Godkendere er derfor ikke afhængige af at have adgang til pc men kan godkende, mens de er på farten.

To nye vejledninger på Økonomistyrelsens hjemmeside

Økonomistyrelsen har udarbejdet en ny vejledning, som hjælper brugerne til at gøre appen klar til brug:

RejsUd Appen er intuitiv og kan anvendes uden en brugervejledning. De brugere, der gerne vil have en vejledning at støtte sig til, kan finde hjælp her:

På den måde er det nemt for alle at tage RejsUd appen i brug.

Kontrakten med RejsUd udløber

Anbefalingen om at tage RejsUd Appen i brug skal blandt andet ses i lyset af, at kontrakten med RejsUd udløber i 2025. Vi forventer derfor at skulle sende løsningen i udbud inden for det næste år.

Kamilla Ekholdt Gregers, teamleder for RejsUd-teamet, siger:

Med et forestående udbud af RejsUd kommer vi ikke til at foretage markante forbedringer i den nuværende løsning. Vi vil derimod prioritere at lægge vores kræfter i at finde en ny brugervenlig løsning, og i denne proces bliver brugerne inddraget løbende.
Med dét for øje vil jeg anbefale, at institutionerne hurtigt kommer i gang med at bruge RejsUd Appen. Appen er lige nu den mest brugervenlige version af løsningen – og den er hurtig, nem og sikker.

Selvom der ikke vil ske store nye forbedringer i RejsUd, vil der naturligvis foretages ændringer, hvis der opstår nye krav i forbindelse med sikkerhed eller ny lovgivning.