Er I klar til at udveksle e-bilag og betalingsordrer, når MitID lanceres?

11-02-2022
Digitale løsninger

For at blive klar skal I opdatere jeres Navision Stat transportlag senest den 28. marts 2022. Opgraderingen forudsætter, at I anvender Navision Stat version 9.7 eller 9.8.

Institutioner, som ikke er hostet hos SIT eller KMD, skal sikre, dels at de er på version NS9.7 eller NS9.8, dels opgradere Navision Stats transportlag i den nye version.

Erhvervsstyrelsen har meldt ud, at NemHandels kommunikationsprotokol, RASP, skal opgraderes senest den 28. marts 2022. Det skal den, fordi det med indførelsen af MitID i 2022 bliver muligt at benytte en ny certifikatversion i kommunikationen.

Indførelsen af MitID forudsætter nyt transportlag

Da Navision Stats transportlag anvender NemHandels infrastruktur til både afsendelse af E-bilag og NemKonto betalingsordrer, skal dette opgraderes for at kunne understøtte den nye protokol. Derfor skal institutioner og hosting-partnere opdatere transportlaget til en ny version.

Installationen skal være gennemført senest den 28. marts 2022.

For institutioner, der er hostet hos SIT og KMD og som er på Navision Stat version NS9.7 eller NS9.8, sker opgraderingen automatisk.

Nyt transportlag virker til Navision Stat vers. 9.7 og 9.8

Når Erhvervsstyrelsen opgraderer kommunikationsprotokollen, kan I kun sende eller modtage E-bilag og NemKonto betalingsordre, hvis I er på version 9.7. og 9.8 og har installeret det nye transportlag.

Hvis I er på NS9.6 eller ældre, skal I opgradere til mindst version 9.7. Økonomistyrelsen frigiver kun nye versioner af transportlaget til supporterede versioner.

På Økonomistyrelsens hjemmeside fremgår det, hvornår support ophører

Er I er i tvivl jeres Navision Stat-version?

Find jeres aktuelle version i Navision Stat under Hjælp > Om Microsoft Dynamics NAV:

 

Ny version af transportlaget downloades fra hjemmesiden

Vi forventer, at den nye version af transportlaget bliver gjort tilgængelig på Økonomistyrelsens hjemmeside i løbet af uge 9, 2022. Vi orienterer i et nyhedsbrev, så snart pakken er tilgængelig.

Særligt for teknikere og hostingpartnere

Læs evt. mere om den nye kommunikationsprotokol, RASP, i nyhed på digitalisér.dk

Hostingpartnere (undtaget SIT og KMD) opfordres i denne forbindelse til at oplyse den aktuel Navision Stat version for alle de Navision Stat-løsninger, I drifter. Send information til Navision Stat-teamet på mail .