Opgraderingsplan for Statens BI – LDV fra version 5 til 6

30-09-2021
Digitale løsninger

Økonomistyrelsen har umiddelbart før sommerferien frigivet Statens BI – LDV version 6. Den nye version anvender SQL server 2019 og derfor skal der foretages en egentlig opgradering af Statens BI – LDV fra version 5 til 6.

Med opgraderingen sikrer vi, at vi teknologisk følger med ved at anvende nyeste version af SQL-serveren og underliggende Windows-servere. Opgraderingen medfører ikke væsentlige dataændringer. Økonomistyrelsen vil – også fremadrettet – løbende og helt automatisk opgradere alle Statens BI – LDVerene, således at de seneste rettelser og ændringer til datamodeller bliver rullet ud til alle.

Se den samlede liste af ændringer der er foretaget i datamodellen mellem grundversionen af 5 og 6 (xlsx)

Alle rapporter, kuber mv. der er udviklet af Økonomistyrelsen, vil også virke efter opgraderingen.

Gældende for institutioner med hosting-aftale

For alle de institutioner, som har deres Statens BI – LDV driftet via hosting-aftalen (Statens It og KMD), sørger Økonomistyrelsen for at institutions LDV bliver opgraderet.

I den forbindelse skal langt de fleste institutioner ikke selv foretage sig andet, end at vente på at opgraderingen er færdig. De institutioner, som har lavet integrationer til LDV, hvor der lægges data ind LDV-databasen, skal selv kontrollere, at deres integration kan kommunikere med SQL server 2019. De bør ligeledes kontrollere efterfølgende, at integrationen virker. Der foretages ikke ændringer i IP-adresser, server-navne/server-alias og databasenavne, hvilket betyder, at al kommunikation foregår på samme måde, som både før og efter opgraderingen.

Gældende for institutioner uden hosting-aftale

For institutioner, der selv driftafvikler, eller får deres LDV driftet ved en anden leverandør, skal selv sørge for opgraderingen.

Vejledninger og programmer kan findes her

Opgraderingsplan for statsinstitutioner der er driftet hos Statens It

Statens It foretager en opgradering af én server af gangen. Det tager ca. 1½ uge, og i den periode vil der komme nedetid for den enkelte institution. Det tager samlet set ca. 1 dag.

I listen her kan du se hvornår i bliver opgraderet.