Fra tastedamer til systemkonsulenter

09-09-2021
Økonomi Digitale løsninger

Dette er historien om to søstre, Tinna og Jannie, der har delt den samme arbejdsplads i 40 år i hjertet af København. Læs, hvorfor de begge to stadig går glade på arbejde og ikke har tænkt sig at stoppe foreløbigt.

ABBA spillede stadig live, og Anker Jørgensen var statsminister, da Tinna Egebjerg og Jannie Kjærgaard Mühring i 1981 blev ansat som tastedamer i det, der dengang hed Statens Regnskabsdirektorat.

Fredag den 10. september afholder Økonomistyrelsen et fælles jubilæum, hvor tidligere og nuværende samarbejdspartnere og kollegaer kommer forbi for at ønske dem tillykke.

Efter fire årtier uden jobskifte er Tinna og Jannie stadig ikke spor trætte af deres arbejdsplads. De er nemlig enige om, at de hele vejen igennem har kunnet udvikle sig både fagligt og personligt.

Jannie: ”Jeg oplever, at man bliver anerkendt som én, der kan noget, og at der er respekt omkring ens faglighed. Vi har en arbejdsplads med mange inspirerende kollegaer, der ikke står stille. Samtidig har jeg fået mulighed for at skabe en god balance mellem arbejdsliv og privatliv.”

Tinna supplerer: ”Jeg går glad hjem fra arbejde, når jeg har kunnet hjælpe andre, og har lært noget nyt. Med så mange år i en organisation oparbejder man meget viden. Man bliver anerkendt som kollega, bliver inddraget i spændende opgaver og brugt som sparringspartner. Man oplever, at man virkelig kan gøre en forskel.”

Flere fik øje på Tinna og Jannies potentiale

Efter nogle år som tastedamer i Statens Regnskabsdirektorat – et job der gik ud på at indtaste regnskabs- og lønbilag – blev deres arbejdsopgaver lagt ud i statens mange institutioner, og pludselig var der 45 damer, som blev til overs. Men flere havde øje for Tinnas og Jannies potentialer:

Tinna blev hentet ind til opgaver i det kontor, der hed Kasse og Registrering, og fik samtidig en uddannelse som bogholder. Jannie blev tilknyttet det daværende statslige lønsystem SCL, som nu er afløst af Statens Lønsystem (SLS), hvor hun betjente de ikke-selvrapporterende institutioner.

Med tiden blev søstrene yderligere specialiserede, fik nye opgaver og kompetencer og havde begge to en vældigt stor kundekontakt.

Jannie fortæller, at hun faktisk har arbejdet med løn, siden hun startede. Nu er hun systemkonsulent på SLS og arbejder blandt andet med regelændringer, introducerer og opretter nye kunder til systemet og har desuden en vigtig rolle, når der sker ressortomlægninger mellem ministerierne.

Da Navision Stat blev indført som statens fælles økonomisystem, blev Tinna betroet nye opgaver i Navision Stat-teamet som systemkonsulent, analytiker og level- 2-supporter.

Arbejdslivet går videre med økonomi og løn

Men hvad nu efter 40 år i statens tjeneste. Hvad skal der så ske?

Tinna er ikke i tvivl: ”Jeg arbejder med Navision Stat, som hele tiden bliver opgraderet og udviklet. Det er stadig en spændende proces med masser af udfordringer.”

Jannie: ”Vi er i fuld gang med vores nye lønsystem, hvor vi har fokus på en høj brugervenlighed og stor kundetilfredshed. Så jeg går ingen steder.”

Og sådan går arbejdslivet videre. Det gør det i øvrigt også for ABBA, der efter 40 års pause igen er på gaden med ny iørefaldende pop, mens alt og intet er forandret.