Navision Stat gør klar til Næste generation Digital Post

05-05-2021
Digitale løsninger

Orientering om ændringer i Navision Stat i forbindelse med ny løsning til Digital Post.

Nyheden er opdateret 25-11-2021.

I 2022 erstatter Digitaliseringsstyrelsen den nuværende løsning til Digital Post med en ny løsning, som bliver kaldt Næste generation Digital Post (NgDP).

Overgangen stiller en række krav til afsendersystemer, der i dag integrerer til Digital Post. Disse krav vil Navision Stat tilgodese med en ændring, som i øjeblikket er i gang med at blive udviklet.

Mindre ændring gør det muligt at anvende den nye løsning

I dag understøtter Navision Stat afsendelse af salgshandelsdokumenter som PDF-filer via Digital Post til modtageres E-boks. Det bliver derfor nødvendigt at frigive en ændring til Navision Stat, som sikrer, at de dokumenter, der benyttes i dag, også kan sendes via Digital Post med den nye løsning.

Ændringen kommer alene til at omfatte afsendelse af PDF-filer via den nye snitflade og det nye MeMo-format.

Institutioner skal opdatere inden lancering af NgDP

Overgangen til NgDP-løsningen sker efter en big bang-model. Det betyder, at alle overgår til den nye løsning samme dag. Derfor skal alle institutioner, der anvender Navision Stat, have lagt rettelsen på inden lanceringen af NgDP.

Der kan være institutioner, som ikke kan nå at opgradere til Navision Stat 9.8. For at disse institutioner kan benytte NgDP, skal de hente en Navision Stat-opdatering på Økonomistyrelsens hjemmeside, der er kompatibel med Navision Stat 9.7 og Navision Stat 9.6. Der kommer yderligere information om installationen og opsætninger i Navision Stat for de institutioner, der ikke opgraderer til version NS9.8.

Følg med i Navision Stat nyhedsbreve

Når løsningen i Navision Stat er færdigudviklet og testet, får institutionerne yderligere information om de konkrete ændringer og om, hvad de skal gøre ved overgangen til NgDP.

Navision Stat publicerer desuden en vejledning, der beskriver tilmeldingen af de enkelte Navision Stat-regnskaber til NgDP via portalen Administrativ Adgang. Vejledningen bliver publiceret under Navision Stats brugervejledninger på Økonomistyrelsens hjemmeside.