Maria Schack Vindum er ny direktør i Økonomistyrelsen

31-05-2021
Økonomi Indkøb Digitale løsninger

Pr. 1. august 2021 tiltræder Maria Schack Vindum stillingen som ny direktør for Økonomistyrelsen

Maria Schack Vindum er ny direktør for Økonomistyrelsen

Maria Schack Vindum kommer fra Styrelsen for arbejdsmarked- og rekruttering (STAR), hvor hun siden 2018 har været direktør.

Maria har flere års topledererfaring, og har - foruden sin stilling i STAR - blandt andet været afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet, kontorchef i Finansministeriets departement og økonomichef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. Det er derfor et velkendt ansigt for flere med stærke kompetencer inden for såvel strategi- og politikudvikling som driftsstyring og interessentsamarbejde, der pr. 1. august sætter sig i direktørstolen, og fremadrettet skal sætte retningen for Økonomistyrelsens indsatser.

Finansministeriets departementschef, Peter Stensgaard Mørch, siger om ansættelsen:

Jeg ser meget frem til at byde Maria Schack Vindum velkommen som ny direktør i Økonomistyrelsen. Med sin omfattende erfaring og sit store engagement i at styrke den offentlige sektor, får vi i Maria den helt rigtige til at stå i spidsen for det videre arbejde med at gøre det nemmere og mere enkelt for statslige og offentlige institutioner at løse deres kerneopgaver.

Maria ser frem til at starte som direktør i Økonomistyrelsen:

Jeg glæder mig til at arbejde for en veldreven og sammenhængende offentlig sektor, og jeg går ydmygt til opgaven. Den offentlige sektor løser vigtige opgaver for borgere og virksomheder, og Økonomistyrelsen spiller en central rolle som kompetencecenter, rådgiver og systemleverandør for hele staten inden for bl.a. økonomistyring, udbud og indkøb. Jeg vil gøre mit allerbedste for, at styrelsen også fremadrettet på et højt fagligt niveau og med åbenhed og dialog med interessenter bidrager til, at politiske ambitioner og beslutninger effektivt omsættes til virkelighed. Og så glæder jeg mig til at møde styrelsens dygtige medarbejdere og chefer.

Departementschef i Beskæftigelsesministeriet, Søren Kryhlmand udtaler:

Jeg vil gerne takke Maria for en stor og værdifuld indsats samt for et godt og tæt samarbejde gennem hendes 6 år i Beskæftigelsesministeriet. Økonomistyrelsen får i Maria en meget dygtig og visionær direktør, og jeg ønsker Maria al held og lykke i det nye job.

Maria er 46 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Maria overtager stillingen fra Poul Taankvist, der nu er direktør i Vurderingsstyrelsen. Frem til ansættelsesdatoen fortsætter vicedirektør Hanne Lund-Christensen som konstitueret direktør.

Vi ser frem til at byde Maria velkommen i Økonomistyrelsen.

Marias CV:

  • 2021- : Direktør, Økonomistyrelsen
  • 2018-2021: Direktør, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
  • 2015-2018: Afdelingschef, Beskæftigelsesministeriet
  • 2012-2014: Kontorchef, Finansministeriet
  • 2010-2012: Økonomichef, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune
  • 2009-2010: Chefkonsulent og koncernbudgetchef, Rigspolitiet
  • 2003-2009: Fuldmægtig og departementssekretær, Finansministeriet.