53 nye institutioner har taget Statens HR i brug siden december

30-06-2021
Digitale løsninger

Den 1. juni tændte 29 statslige og to selvejende institutioner fra implementeringsbølge 3 for Statens HR. I december var det institutionerne fra bølge 2. I april 2022 kommer fjerde og sidste bølge med på løsningen.

Siden december 2020 er 53 nye institutioner fra en række ministerområder kommet på Statens HR. Det drejer sig om departementer, styrelser og andre statslige institutioner fra en lang række ministerområder.

Den 1. december 2020 var det 22 institutioner på den anden implementeringsbølge, der tog Statens HR i brug og den 1. juni var turen kommet til institutionerne på bølge 3. Foreløbig anvender 82 institutioner med godt 36.000 ansatte løsningen i deres daglige arbejde. I april 2022 vil yderligere 38 institutioner koble sig på systemet, så i alt 120 institutioner er tilsluttet Statens HR under den fælles bølgeimplementering.

Statens HR er et fællesstatsligt HR-system, som skaber et kvalitetsløft i det daglige arbejde med organisationsændringer, ansættelser, personaleadministration, barsel, orlov, fratrædelse mv. Med Statens HR implementeres en digital understøttelse af arbejdsgange, registrering og vedligehold af organisations- og medarbejderdata i ét system. Samlet set øger det kvaliteten i det administrative HR-arbejde, sikrer valid og opdateret ledelsesinformation og derved bedre beslutningsgrundlag samt frigør tid til kerneopgaverne.

Du kan følge tidsplanen for implementeringen af Statens HR her