Værdifulde indsigter på den årlige Netværksdag for BI-netværket

11-09-2020
Digitale løsninger

Der blev både præsenteret løsninger og kigget ud i fremtiden inden for dataanalyse og ledelsesrapportering, da BI-netværket var samlet til den årlige Netværksdag.

""

130 af BI-netværkets i alt mere end 150 medlemmer fra knap 80 forskellige statslige og selvejende institutioner havde den 2. september valgt at tilbringe en dag i det virtuelle rum sammen med en håndfuld topmotiverede oplægsholdere fra ind- og udland.

Nye perspektiver på BI

Konferencens indhold var designet til at give deltagerne inspiration til det praktiske arbejde med at udvikle ledelsesinformation såvel som indsigt i nye muligheder for at skabe værdi med moderne BI-teknologier. Undervejs blev der blandt andet fremvist eksempler på ledelsesinformationsløsninger på Statens BI-platformen. Konferencen var i det hele taget et pusterum fra en travl hverdag, som gav anledning til refleksion og nye perspektiver på mange af de udfordringer, nutidens BI-medarbejder støder på.

Talerrækken bestod af følgende:

  • Økonomistyrelsens direktør, Poul Taankvist, fortalte om Økonomistyrelsens arbejde med at udvikle nye tiltag til gavn for de statslige institutioner såvel som status på dybdeimplementering af Statens BI.
  • Teamleder for Økonomistyrelsens BI-team, David Palsgaard, introducerede nye tiltag i BI-netværket og gav samtidig en opdatering på arbejdet med at udvikle og udvide Statens BI.
  • BI-udvikler i Ankestyrelsen, Mads Abildgaard, gav en indflyvning i Ankestyrelsens arbejde med at skifte rapporteringsplatform til det Power BI setup, som er understøttet i Statens BI.
  • Executive Partner i Gartner, Casper Pedersen, tog deltagerne med en tur i helikopteren til en snak om, hvordan den digitale transformation påvirker den offentlige sektor herhjemme og i udlandet.
  • BI- og leankonsulenter i Fødevarestyrelsen, Jesper Andersen og Hans Fogh, gennemgik Fødevarestyrelsens omfattende data governance setup.
  • Director og Data Scientist i Project Botticelli, Rafal Lukawiecki, rundede dagen af med et historisk perspektiv på, hvordan machine learning og kunstig intelligens har udviklet sig samt hvordan, man anvender avancerede værktøjer i sin ledelsesrapportering.

Foruden de rammesatte oplæg bød Netværksdagen desuden på en spørgetime, hvor Økonomistyrelsens BI- og forretningsspecialister stod til rådighed til at besvare spørgsmål fra deltagerne. Det gav anledning til en mængde gode drøftelser om den fællesadministrative systemportefølje, Power BI, Statens BI-rejsehold med videre.

Privilegeret oplevelse

Malene Risbjerg Olsen fra Miljø- og Fødevareministeriets Departement deltog på konferencen og udtaler:

Det var en privilegeret oplevelse at overvære flere af de planlagte oplæg. Spørgetimen var en fantastisk god mulighed for at tale med dygtige folk bag kulisserne. Keynote var en mindblowing fantastisk oplevelse. Alt i alt en fantastisk spændende og inspirerende dag. Tak!

Om Økonomistyrelsens BI-netværk

I BI-netværket mødes medarbejdere fra stat og selvejesektor fire gange årligt og diskuterer forskellige udfordringer relateret til data og ledelsesinformation. Hvis du vil høre mere om og/eller deltage i BI-netværket, kan du skrive til netværksansvarlig Michel Sjøsten på .