Mentorer hjælper statens mindre erfarne udbudskonsulenter

30-09-2020
Nyhed Indkøb

De lidt mindre erfarne jurister og udbudskonsulenter i staten har fået et netværk med mentorer, som deler ud af deres erfaringer og hjælper med råd og vejledning.

""

Selvom rygsækken er fyldt med en høj faglig viden, så kan det være sin sag at mestre håndværket, kende til den praktiske håndtering og undgå alle mulige faldgruber som relativ ny jurist, indkøber eller konsulent på udbudsområdet i staten.

Derfor etablerede ’Rådgivningsenheden – Statens indkøb’, som drives i et samarbejde mellem Økonomistyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, i 2019 et netværk på tværs af staten, hvor erfarne medarbejdere på udbudsområdet i et år hjælper de mindre erfarne.

Et personligt netværk

Maria Haugaard, teamleder for Rådgivningsenheden:

”Vi arbejder generelt meget med at skabe netværk på tværs i staten, hvor vi kan dele viden om udbud og indkøb. Og her opdagede vi, at især mange nye i faget havde brug for mere sparring end vores traditionelle netværksmøder giver. Derfor etablerede vi sidste år en mentorordning, hvor mentees en gang om måneden har mulighed for at mødes med en erfaren udbudsmentor for at trække på erfaringer og få praktiske råd og vejledning til hverdagens faglige udfordringer.”

Rådgivningsenheden formidler kontakten mellem mentorer og mentees på tværs af staten og sørger for, at mentorrelationen kommer godt i gang.

Maria Haugaard:

”Når vi har sat en mentee sammen med en mentor, så er et uformelt møde over en kop kaffe det første skridt i en faglig relation, som forhåbentlig vil være værdifuld for begge parter”.

Sparring om stort og småt

En af de mentees, der har haft meget glæde af en mentor, er Fahim Saber fra Fødevarestyrelsen:

"Jeg sætter stor pris på, at der bliver taget hånd om nye udbudsjurister i staten på den her måde. Jeg har fået fantastisk sparring med en udbudsekspert, som deler ud af sin mange års erfaring med udbud og indkøb. Det er en unik mulighed, som enhver ny udbudsjurist i staten bør gribe, fordi man kan få udvidet sin personlige og faglige horisont, dele udfordringer og få dem anskuet fra flere perspektiver.”

Teamleder Britt Brock Grønne fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er Fahims mentor, og hun får også et stort fagligt udbytte af at mødes med sin mentee:

”Jeg kan godt lide at lære fra mig, og jeg får mange interessante spørgsmål fra Fahim, som gør, at jeg også kommer til at se tingene i et andet perspektiv. Det kan jeg bruge i mange sammenhænge i mit daglige arbejde. Det er meget inspirerende at møde de unge og engagerede udbudsjurister og mærke deres store lyst til at lære nyt på det fagområde, som jeg selv brænder meget for".

Mentorordningen er gratis for mentees, og er baseret på mentorernes frivillige engagement og indsats. Ud over at få tilknyttet en mentor driver Rådgivningsenheden også et netværk for mentees, der mødes tre-fire gange om året for at drøfte stort og småt og få god inspiration til håndtering af udbud og indkøb. Dette netværk fortsætter efter, at mentorordningen er udløbet.

Vil du være en del af Rådgivningsenhedens mentorordning – enten som mentee eller mentor, så skriv til Rådgivningsenheden via kontaktmodulet på:

Statens Indkøbs kontaktmodul