Lønsystemet sætter strøm til processer

31-03-2020
Digitale løsninger

I marts 2020 lancerede Økonomistyrelsen en facilitet til at anvise løn og vederlag til udenlandske bankkonti.

En længe efterspurgt facilitet i Statens Lønsystem (SLS) er en realitet, og der kan nu anvises løn, vederlag mv. til udenlandske pengeinstitutter via lønsystemet. Efter et længere pilotforløb, blev den nye facilitet frigivet til alle vores kunder i starten af marts måned.

Som én af dem, der har sendt ønske ind til Økonomistyrelsen om muligheden for at betale direkte til udenlandske banker, er jeg selvfølgelig først og fremmest meget tilfreds med, at vores ønske er imødekommet. Jeg har også sat stor pris på samarbejdet med Økonomistyrelsen om udviklingen af den nye betalingsfunktionalitet i pilotfasen. Det er min opfattelse, at løsningen nu er både meget anvendelig og vil kunne bruges til at spare tunge og risikable arbejdsgange fremadrettet – så vi ser meget frem til at kunne udvikle nye processer hos os, så vi kan udnytte muligheden fuldt ud.

Lærke Porsgaard, sektionsleder for Løn og Analyse på Københavns Universitet

Arbejdet fra tegnebræt frem til idriftsætning er sket i et tæt og godt samarbejde med Københavns Universitet. Efter en udvidet pilotfase på et par måneder, hvor også flere andre universiteter har deltaget – kunne vi frigive den nye funktionalitet til alle. 

Overgang til produktion efter pilotfasen er gået fint, og flere kunder har allerede gjort brug af de udenlandske betalinger i SLS. Vi er glade for, at brugen af anvisninger til udenlandske pengeinstitutter i lønsystemet tegner til at være kommet godt i gang.