Ny vicedirektør skal udvikle statens it-systemer inden for økonomi, løn, HR og indkøb

04-05-2020
Digitale løsninger Indkøb Økonomi

Økonomistyrelsens nye vicedirektør hedder Simon Schulian, og står nu i spidsen for at udvikle 17 it-systemer, der skal forenkle og digitalisere en række arbejdsprocesser i staten.

""

Simon Schulian kommer fra en stilling som kontorchef i Økonomistyrelsen, hvor han har fået masser af viden og erfaring med at udvikle statens centrale økonomisystemer som fx Statens budgetsystem.

Nu er den 42-årige Simon Schulian blevet en del af direktionen i styrelsen, hvor han skal lede Center for Systemer, der leverer digitale løsninger til op mod 400 statslige og selvejende institutioner inden for både økonomi, løn, HR og indkøb.

Simon Schulian får ansvar for at udvikle og drifte hele 17 fællesstatslige it-systemer, der kan understøtte en enkel og værdiskabende styring i institutionerne med simple enkle administrative processer.

Simon Schulian:

Jeg glæder mig meget til at arbejde med den vigtige opgave, det er at digitalisere de administrative hovedveje i staten, så vi kan frigøre tid og ressourcer til alle kerneopgaverne. Vi har sat ambitiøse mål for vores it-projekter i Økonomistyrelsen de kommende år. Og det er også nødvendigt. Vi bliver nemlig helt naturligt mødt med stigende forventninger om alt fra bedre sikkerhed og brugervenlighed til fleksibilitet og ny funktionalitet.

For at kunne løfte det ansvar er det helt afgørende for mig, at vi er både meget lyttende og inddragende i vores samarbejdsrelationer. Det gælder både i relationen til de statslige og selvejende institutioner, men også til det brede felt af private it-leverandører.

Poul Taankvist, direktør i Økonomistyrelsen:

Jeg er meget glad for, at Simon Schulian nu er blevet en del af direktionen i Økonomistyrelsen. Med Simon har vi fået en meget stærk og erfaren profil med masser af gåpåmod til at udvikle og levere de digitale løsninger, der har en meget stor betydning og høj forretningsværdi for institutionerne i staten.

Simion Schulian afløser Maria Damborg Hald, der 1. maj tiltrådte posten som direktør for Public Sector i Microsoft Danmark.