Statens HR er færdigudviklet i version 1.0

15-06-2020
Digitale løsninger

Statens HR understøtter nu også digitale arbejdsgange på udvalgte arbejdsprocesser mellem HR-afdelingerne og Statens Administration eller den lokale lønafdeling.

""

26 institutioner er i dag oprettet med organisations- og medarbejderdata og anvender Statens HR i deres daglige arbejde med personaleadministration, hvor de administrative processer bliver understøttet med blandt andet en række ansættelsesbrevskabeloner.

I begyndelsen af denne måned har vi nu også fået opgraderet løsningen med en digitaliseret proces for arbejdsgangene mellem HR-afdelingen og Statens Administration eller den lokale lønafdeling (hvis man er en selvejeinstitution). Med den seneste opgradering er fordelen, at I som kunder hos Statens Administration ikke længere skal oprette og godkende blanketter i Lønportalen på langt hovedparten af de bestillinger, der foregår mellem Statens HR og Statens Administration.

Vicedirektør i Økonomistyrelsen, Simon Schulian:

Statens HR inkluderer allerede integrationer til blandt andet Statens Lønløsning, CPR-registret, Navision Stat og Campus. Med den digitale workflowunderstøttelse af arbejdet mellem HR-afdelingerne og Statens Administration har vi taget endnu et skridt i retning af en sammenhængende og digital personaleadministration i staten. Vi er ikke klar til fuldstændigt at udfase Lønportalen, men vi er kommet et godt stykke, når vi nu kan reducere antallet af blanketter med omkring 70 procent.

Fra den 1. december vil yderligere 24 HR-afdelinger tage Statens HR i brug.

 

Fakta

I alt kommer 114 institutioner til at tage Statens HR i brug inden udgangen af 2021. Selvejeinstitutioner får herefter også mulighed for at tilslutte sig til Statens HR.