Glemmer du også dine passwords til vores it-systemer?

23-09-2019
Digitale løsninger

Du er lige kommet tilbage fra ferie og skal i gang igen. Men du kan ikke huske dit password til fx RejsUd eller Statens eRekruttering. Lyder det bekendt? Med vores nye Single sign-on-løsning skal du snart kun huske dit brugernavn og password til din computer, når du skal bruge de fællesstatslige systemer.

Flere og flere statslige og selvejende institutioner bliver i de kommende måneder tilsluttet Moderniseringsstyrelsens nye Single Sign-on-løsning, MODST SSO, der giver nem og sikker adgang til en række af de fællesstatslige systemer, når først man som medarbejder er logget på computeren.

Alle de institutioner, der er kunder hos Statens It er allerede koblet på MODST SSO. De øvrige institutioner i staten er godt på vej og får i løbet af efteråret en mindre opgave med at tilslutte sig Single Sign-on-løsningen.

Lige nu giver MODST SSO direkte adgang til systemerne IndFak, RejsUd, Statens HR og Statens Facility Management, men allerede inden for det næste halve år bliver adgangen udvidet til yderligere seks systemer.

Det skal være nemt at logge på

Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, Maria Damborg Hald:

”Vores ambition er hele tiden at gøre det så nemt som muligt for medarbejderne i staten at bruge vores systemer, ligegyldigt om det handler om RejsUd eller Statens eRekruttering. Og det begynder allerede, når man skal logge sig på. Det skal være sikkert og ligetil.”

”Derfor får alle de statslige institutioner i den kommende tid Single Sign-on-løsningen MODST SSO, der giver adgang til de fællesstatslige it-systemer, uden at medarbejderne skal indtaste brugernavn og kodeord, når de først er logget på computeren. Det betyder, at man slipper for at skulle huske og finde på nye passwords til de fællesstatslige systemer.”

For de allerfleste medarbejdere vil overgangen til den nye Single Sign-on løsning foregå ved, at de blot skal bruge et andet link end tidligere for at komme ind i det enkelte system.

Det er planen, at alle statslige institutioner inden udgangen af 2019 skal kunne benytte MODST SSO med mindre andet er aftalt lokalt. Institutioner, der ikke allerede er ved at blive tilsluttet, bliver kontaktet af Moderniseringsstyrelsen.

Flere it-systemer kobles på løsningen

Moderniseringsstyrelsen tilkobler løbende flere fællesstatslige systemer og enkelte systemer, der bruges af mange institutioner på Single Sign-on løsningen.

Systemer, der allerede er på MODST SSO:

 • IndFak
 • RejsUd
 • Statens HR
 • Statens Facility Mangement

Systemer, der forventes tilsluttet i 4. kvartal 2019:

 • Serviceportalen (Statens Administration)
 • Navision Stat og LDV, hvor systemet hostes af KMD
 • Statens eRekruttering
 • Campus

Systemer, der forventes tilsluttet i 1. kvartal 2020:

 • Statens Budgetsystem

Systemer, der forventes tilsluttet i 2. kvartal 2020

 • Kundeportalen (Statens Administration)

Systemer, der forventes tilsluttet i 2. kvartal 2021:

 • SLS/HR-løn

Her kan du læse mere om Moderniseringsstyrelsens Single sign-on-løsning

Kontakt

Har du spørgsmål til Moderniseringsstyrelsens Single Sign-on-løsning eller implementeringsforløbet, kan du kontakte os via Serviceportalen hos Statens Administration.