På forkant med udvikling og trends indenfor data og BI

19-03-2019
Digitale løsninger

Som et led i Moderniseringsstyrelsens ambition om at levere værdiskabende dataløsninger til de statslige institutioner, deltog vi for nylig på analysefirmaet Gartners Data & Analytics konference i London for at blive klogere på sidste nyt inden for data og BI.

Mange af konferencens vigtigste lektioner kommer til at bidrage til Moderniseringsstyrelsen arbejde med at understøtte en enkel og værdiskabende styring i de statslige institutioner. I den forbindelse overvejer vi især, hvordan nye teknologier og løsninger kan berige Statens BI med mere brugervenlige og moderne funktioner.

Der var på konferencen blandt andet stort fokus på, hvordan data kan gøres mere anvendelige for brugerne gennem nye avancerede teknologier, og på hvordan rapportering af data bedst muligt understøtter beslutningsprocessen.

Reducer kompleksiteten gennem avanceret teknologi

Machine learning, kunstig intelligens og lignende højt avancerede værktøjer og begreber er ved at gøre stigende indpas i takt med, at deres anvendelighed bliver tydeligere for flere organisationer. Ved at anvende komplicerede matematiske modeller er de britiske transportmyndigheder bl.a. i stand til at forudsige belastninger på bestemte undergrundsstationer. Kunstig intelligens giver flyproducenter mulighed for at simulere slitage på motorer, mens forsikringsbranchen kan designe skræddersyede policer til deres kunder.

Budskabet er, at den teknologiske udvikling inden for data og analyse både giver nye muligheder for at bygge avancerede løsninger og samtidig mindre kompleksitet for forretningsbrugere og beslutningstagere.

Målret data til slutbrugeren

Et andet af Gartners hovedbudskaber er, at ledelsesrapportering skal være målrettet slutbrugeren og fortælle en historie. God ledelsesrapportering skal være fremadskuende og handlingsbar med direkte kobling til institutionens strategiske målsætninger.

Vil du vide mere?

Data & Analytics konferencen gav et værdifuldt indblik i, hvordan nye teknologier og smartere måder at organisere sig på kan give mere værdi af den data, ens organisation har til rådighed.

Moderniseringsstyrelsen har derfor inviteret research director hos Gartner, James Richardson, til at holde hovedtale ved en kommende minikonference for alle medlemmer af Moderniseringsstyrelsens BI-netværk. Deltagerne på konferencen vil få et unikt førstehåndsindblik i, hvordan Gartner ser verden gennem deres data mindede briller.

Hvis du gerne vil vide mere om Statens BI, er du velkommen til at kontakte Moderniseringsstyrelsens BI-team via Serviceportalen.

Gå til Serviceportalen hos Statens Administration

Hvis du gerne vil høre mere om og deltage i Moderniseringsstyrelsens BI-netværk, kan du skrive til .