Brexit: Navision Stat, IndFak og RejsUd

15-04-2019
Digitale løsninger

Selvom Brexit endnu ikke er en realitet, har vi undersøgt, hvad konsekvenserne vil være for Navision Stat, IndFak og RejsUd i tilfælde af Brexit.

Ingen grund til bekymring

Helt overordnet, er der ingen grund til bekymring, og de ændringer der eventuelt skal foretages i systemerne, kan du selv håndtere efterhånden som behovet opstår.

Navision Stat

I Navision Stat skal der ændres for momsangivelse og landekoder, såfremt britiske kreditorer og debitorer ikke længere kan betragtes som værende EU kreditorer/debitorer, ligesom registreringen af det britiske pund skal ændres, såfremt pundet udgår som europæisk valuta.

Moms for britiske debitorer og kreditorer

På stamkort for britiske debitorer og kreditorer ændres felt Momsvirksomhedsbogf.gruppe fra EU-EJ REG./ EU-REG.VIR (eller tilsvarende) til UDLAND (eller tilsvarende) for sikring af, at den britiske person/virksomhed momsmæssigt nu klassificeres som hjemmehørende i ”Øvrige udland”. 

EU-lande-/områdekode

Under Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/Generelt/Lande/områder gives felt EU-lande-/områdekode (som tilgængelig kolonne). Værdien bruges til validering af EU-momsnummer i VAT Information Exchange System (VIES). På linjen med koden 'GB' skal feltet blankes, da britiske momsnumre selvsagt ikke længere skal valideres som værende indenfor EU.

IndFak og RejsUd

Der er ingen ændringer til IndFak og RejsUd.