Indkøb og fakturahåndtering med IndFak

Hvordan bestiller jeg en vare? Hvad skal jeg gøre med fakturaen? Er der en indkøbsaftale på området? – Dette er blot et par af de spørgsmål, som mange offentlige ansatte sidder med, når skal købe ind til deres institution. IndFak skaber overblik over indkøb og fakturahåndtering.

Når forskellige mennesker køber forskelligt ind hos forskellige leverandører og har forskellige indkøbsprocesser, kan det være svært at bevare overblikket over sit indkøb og indkøbsprocessen. Tid, energi og ressourcer, som kunne have gjort gavn andre steder, går tabt.

For at understøtte de statslige og selvejende institutioners indkøb og fakturahåndtering tilbyder Økonomistyrelsen løsningen IndFak. IndFak forenkler den samlede proces fra indkøb af vare til selve fakturaen.

Læs mere om hvordan du kommer i gang med IndFak her

Overblik over vores fælles indkøbskurv

IndFak sikrer en enkel håndtering af elektroniske fakturaer. Det understøtter digitale indkøb, smidiggør godkendelse af fakturaer og skaber overblik over fællesstatslige indkøbsaftaler og varekataloger. På den måde giver IndFak de statslige og selvejende institutioner overblik over deres indkøb - og hjælper dermed med at skabe et samlet overblik over statens indkøb.

IndFak understøtter følgende forretningsprocesser:

  • modtage kataloger, administrere aftaler og bestille varer
  • oprette, behandle og afsende ordrer
  • modtage, kontere og godkende fakturaer/kreditnotaer
  • matche afgivne ordre med modtagne fakturaer

IndFak er fuldt integreret med statens økonomistyrings- og regnskabssystem Navision Stat, hvor bogføring og betaling af indkøb foretages.

IndFak driftes som en SaaS-løsning af Miracle.