Om Statens HR

Statens HR understøtter digitale personaleadministrative arbejdsgange og organisationsstruktur. Statens HR står centralt i det statslige systemlandskab og sender og modtager personaleadministrative data til fx Statens Lønløsning og Statens It.

Bedste praksis for digital personaleadministration

Statens HR omfatter følgende delprocesser, end-to-end:

  • Organisationsstruktur
  • Ansættelser
  • Medarbejderadministration
  • Fraværsadministration
  • Fratrædelse
  • Rapportering

Læs meget mere i Pjecen "Hvordan får I mest værdi af Statens HR" (pdf)

Billede af mennesker

Statens HR er fødested for stamdata

Statens HR er det autoritative modersystem, hvorfra der sendes data til en række andre it-systemer, både Økonomistyrelsens egne og eksterne fagsystemer, herunder Statens Lønløsning, Statens It, Navision Stat, Campus, hvor der sker automatisk medarbejderoprettelse. Derudover integrerer Statens HR til CPR-registret, hvor der abonneres på relevante CPR-data.

Integration mellem Statens Lønløsning og Statens HR

Ansættelsesprocessen begynder med, at en HR-medarbejder opretter en ”skal” på en ny medarbejder med en række HR-stamdata i Statens HR. Derefter supplerer en lønmedarbejder med flere løn-relevante oplysninger, så den nye medarbejder bliver fuldt oprettet i både Statens HR og i Statens Lønløsning. Integrationen mellem Statens HR og Statens Lønløsning betyder endvidere, at ansættelsesbrevet dannes med aktuelle lønoplysninger som hentes direkte fra Statens Lønløsning.

En cloudbaseret Oracle-løsning

Økonomistyrelsen har valgt en cloud-baseret HCM løsning fra Oracle. Løsningen er et standardsystem, som er bygget op om bedste praksis processer (workflows) for personaleadministrative arbejdsgange end-to-end.

Forskellige reference- og arbejdsgrupper sikrer, at fælles praksis i staten kombineres med leverandørens bedste praksis. Løsningen bliver derved 'fælles bedste praksis'.