Tips og tricks

Her på siden kan du finde hurtig hjælp til de mest almindelige spørgsmål til brugen af Campus og finde inspiration til, hvordan Campus-platformen kan benyttes og tilpasses til jeres organisation.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du svar på de oftest stillede spørgsmål og henvisninger til andre sider, som kan hjælpe dig, hvis du har yderligere spørgsmål.

Hvis du er ansat i staten, i en kommune eller en selvejende institution, som er tilsluttet Campus, kan du logge på direkte, da du er oprettet som bruger via din organisation, fra den dag du blev ansat.

Gå til Campus og log ind her

Hvis du er ansat i en privat virksomhed eller i en selvejende institution, som ikke er tilsluttet Campus eller er en privat person, skal du først oprettes som bruger, inden du kan tilmelde dig kurserne.

Du kan gratis oprette en ekstern bruger og efterfølgende tilmelde dig den ønskede aktivitet via login-siden. Bemærk at du som ekstern bruger ikke får adgang til e-læring, men blot de almindelige kursusaktiviteter i det fællesoffentlige kursuskatalog.
Læs mere om de fællesoffentlige kurser her

Gå til Campus og opret dig som bruger her

Hvis du har problemer med at logge på Campus, kan du tilgå systemet af to veje:

Hvis din organisation anvender Single-Sign-on (SSO), vil du være vant til automatisk at blive logget på Campus fra eksempelvis jeres intranet. Du kan finde oversigten over de institutioner, der har SSO og logge på herfra:
Log på Campus via Single-Sign-on

Hvis din organisation ikke bruger Single-Sign-on, og du har glemt dit password, kan du få tilsendt et nyt ved at klikke på linket "Har du glemt dit password?" på login-siden til Campus.
Gå til Campus og log ind

I Campus findes flere forskellige kursuskataloger:

Du finder e-læringskataloget, som indeholder mere end 140 e-læringskurser relevante for alle offentlig ansatte. Du kan se kategorier, beskrivelser og målgruppe i kursuskataloget.

Derudover findes et fællesoffentligt kursuskatalog med forskellige udbydere af traditionelle kurser, særligt henvendt til offentligt ansatte.
Du kan læse mere om de fællesoffentlige kurser her

I har også mulighed for at få jeres helt eget katalog, internt i organisationen tilpasset med jeres egne kurser og eventuelt udvalgt e-læring. Kontakt din lokale administrator for mere info. Hvis du er administrator, venligst kontakt Campus gennem Serviceportalen, for at få hjælp til oprettelsen.
Du kan tilgå Serviceportalen her

Læs i kursusbeskrivelsen om der gør sig noget gældende specielt for dette kursus. Hvis du stadig oplever problemer med kurset, kan du evt. prøve at rydde din cache eller prøve en anden browser – Google Chrome anbefales her.

E-læring er kun tilgængeligt i Campus, hvis man er tilsluttet med hele organisationen. Det er typisk HR i organisationen, der har ansvar for dette.

Ønsker I at vide mere, kan I læse om tilslutning til Campus her

Du skal kontakte din administrator i jeres organisation, hvis du har spørgsmål til Campus.

Du kan finde din administrator her

Hvis du er administrator, kan du finde vejledninger til Campus under Brugervejledninger.

Du kan tilgå vejledningerne her

Vidste du, at...

Nedenfor ser du, hvordan I kan tilpasse flere funktioner til jeres behov i Campus og finder inspiration til, hvordan i kan udnytte Campus bedst muligt. 

Ønsker I som institution at udkomme med ét af Campus' e-læringskurser, som I selv har sat eget præg på? Så kan I bygge jeres eget kursus i Campus med videoer eller e-læring, som I selv har udviklet, og med e-læringsmoduler fra Campus' indholdslager.

Kontakt din lokale Campus-administrator her, for at få hjælp til at lave jeres eget kursus.

Du kan nu få hjælp, trin for trin, til hvordan du deler et link direkte fra Campus ud til nogle uden for organisationen.

Mini guiden vejleder dig i, hvordan du deler et link, så alle kan åbne den pågældende side, både ved en URL med SSO og uden SSO. 


Direkte SSO-link til sted i Campus (pdf)

I Campus kan I gøre læringsaktiviteterne obligatoriske og sætte en tidsfrist på, så I altid har overblik over, at medarbejderne har taget vigtige kurser til tiden. Campus håndterer automatisk processen for jeres certificeringsforløb, således at de udløber og skal fornys på bestemte tidspunkter samt sender påmindelser ud til både leder og medarbejder.

Digitale netværk er en mulighed for samarbejde på tværs af staten, hvor I kan sparre, fildele, videndele, holde virtuelle møder og meget mere.

Du kan læse mere her om, hvordan administratorer i organisationen kan oprette netværk og grupper

Ved at skabe et introforløb for nye medarbejdere sikres en god onboardingproces, hvor medarbejderen tages igennem kurser, som er essentielle for netop jeres institution og arbejdsopgaver. Dette kan også startes allerede inden første arbejdsdag for at sikre, at medarbejderen tages i hånden og får en introduktion til jeres organisation.

Preboarding vil være frivillig og et tilbud til de nye medarbejdere om at lære den nye arbejdsplads bedre at kende inden første arbejdsdag. Onboarding vil være et obligatorisk forløb for medarbejderen, når vedkommende er startet, som typisk forløber over de første 3-6 måneder. Kontakt Campus-teamet via Serviceportalen for at høre mere om jeres muligheder for at opbygge pre- og onboarding i Campus.

Du kan tilgå Serviceportalen her

Forsiden er det visuelle layout på jeres organisations forside på Campus, som I kan tilpasse med jeres eget udtryk. Her kan I lægge et nyt billede på, tilpasse synlige menupunkter og redigere indholdet i teksten.

Kontakt din Campusansvarlige eller kontakt Serviceportalen (hvis du er Campus-administrator), for at høre mere om jeres muligheder for egen forside.

Du kan designe din egen forside på Campus ved at vælge ’Konfigurer startside’ under dit profilbillede og derefter ’Tilføj portlets’. Herefter kan du tilføje nye elementer, flytte rundt på dem og justere størrelsen på højre side af hvert element. Ændringerne gælder kun for din egen forside, så du kan tilpasse dem til netop dine behov.

Hvis du skifter arbejdsplads i staten, kan du overføre din historik, så du ikke skal tage de samme kurser igen. Dette giver også et godt overblik over gennemførte kurser og certifikater for din nye leder. Som medarbejder skal du huske at printe en oversigt over dine gennemførte kurser, så din nye leder kan tilføje kurserne, når du starter det nye job.

Du kan afholde online møder i Campus, hvor du kan lave afstemninger, dele skærm, chatte undervejs og meget mere. Der kan også afholdes virtuel klasseundervisning, hvor der er mulighed for at lave arbejdsrum til gruppearbejde, bruge whiteboard mv.

Du kan læse mere om Campus Online Møde her

Campus' funktioner er også tilgængelige via iPad, tablet og telefon (både iPhone og Android), så du kan tilgå Campus når - og hvor – det passer dig. Det er også muligt at downloade bestemte kurser og tage dem offline eksempelvis under rejser og offentlig transport.

Vil du læse mere om, hvordan andre institutioner benytter Campus?

Find inspiration til Campus her